2021-03-30
屯门对于我黎讲系一个好远既地区 系屋企搭车过黎闲闲地都要2个钟先到😅所以我都吾记得有几耐冇黎过屯门🤫不过今日我朋友新居入伙 真系一个好值得庆祝既日子 所以山长水远都要入黎行一趟🤩😅搭左咁耐巴士 好彩冇晕车浪姐😎不过就超级肚饿 因为午餐都未食 新年期间 仲有好多食店都未启市😕系我最迷惘吾知食咩好既时侯 有朋友带路去左一间隐蔽小店食拉面🤤店舖虽然好细 但堂食格局都吾算太迫 坐得都舒服 店内装修好有日本小店感觉 而餐牌都跟足日本小店作风 食物款式选择不多 只有3款拉面🤣朋友极力推介海老豚骨拉面✌️屯门居民介绍紧系要听佢意见啦🤗 。海老豚骨(汤/沾汁面)(HK $88)(付有玉子,义烧,海苔,荀)我个人很喜欢浓汤 所以比较爱好食沾面 今次点左海老豚骨沾面上餐速度快 但绝不马虎 热辣辣碗汤送到我面前 味道浓郁扑鼻 目测拉面份量超多 首先饮了一啖汤汁 饮得出个汤汁系花左心思和时间去烹调 在豚骨汤汁中散发出阵阵香浓鲜虾味道 仲有肉碎 超正🤤碗内仲有2大块义烧和溏心蛋 绝对足料👍 而拉面软硬度 粗幼 适中 咬落去有口感 弹牙 完全吾似超市果种现成拉面😅绝对系高质 沾上了汤汁更加系美味绝顶😋。总括而言
我个人很喜欢浓汤 所以比较爱好食沾面 今次点左海老豚骨沾面
。
总括而言 赤桥拉面系一间CP值极高的店铺 无论汤汁 面底 配料 都好有水准 吾会有味精既感觉 食完都吾觉得口干✌️诚意推介
食物:8.5/10
价钱:8/10