2021-08-22 161 浏览
踩单车经过,原来雅都商场2楼翻新左做gogo mall ,有游戏天地同埋好多新食肆,仲有一个food court 云集咗唔同嘅小店。今次就喺咗喺food court最入最入嘅独立小店食烤鱼。店长都非常有善,不时会嚟问客人:咁你啲口味啱唔啱食啊?非常亲切友善,应该都系做开街坊生意,见到好多客人自己点杯嘢饮叫个干锅,慢慢叹!可惜朋友唔食得辣,所以我呢个辣妹冇得试干锅🥺烤鱼 (鲈鱼)$268 汤底可以拣酸辣、川府香辣、麻辣或豉汁香味,因为朋友所以拣咗酸微辣。有别于平时食开嘅烤鱼,双辣嘅烤鱼上面唔系放普通嘅芫荽,反而系放上芹菜叶。一上碟,芹菜叶嘅香味已经非常扑鼻,将芹菜叶浸落酸辣汤,再夹一啲鱼肉,芹香、酸辣同嫩滑鱼肉融和喺口腔里,醒胃又滋味。鲈鱼外层炸得非常香脆,外皮更容易吸收酸辣汤,而且鱼肉嫩滑。底层嘅配料都唔少嘢,有海量嘅酸菜、香菇、秀珍菇、芽菜、黑木耳、莴笋、薯粉同粟米。而粟米嘅份量更加唔止系一两嚿系成条。早知有咁多配菜就唔使另外叫多碟炒莴笋。蒜蓉炒莴笋$58 莴笋切成又丝,非常爽口又够入味。青柠梳打$26 系一杯新鲜青柠梳打,有别于普通餐厅用青柠汁冲嘅青檬梳打,呢杯系完全唔苦涩,仲好清

店长都非常有善,不时会嚟问客人:咁你啲口味啱唔啱食啊?
可惜朋友唔食得辣,所以我呢个辣妹冇得试干锅🥺

烤鱼

烤鱼 (鲈鱼)$268

鲈鱼外层炸得非常香脆,外皮更容易吸收酸辣汤,而且鱼肉嫩滑。

而粟米嘅份量更加唔止系一两嚿系成条。
早知有咁多配菜就唔使另外叫多碟炒莴笋。

蒜蓉炒莴笋$58
莴笋切成又丝,非常爽口又够入味。
蒜蓉炒莴笋

青柠梳打$26
系一杯新鲜青柠梳打,有别于普通餐厅用青柠汁冲嘅青檬梳打,呢杯系完全唔苦涩,仲好清香。
新鲜青柠梳打

烤鱼