2024-02-24
前几日收工 约咗朋友去屯门食饭,大家都知道我系好钟意食咖啡店,好钟意饮咖啡,同埋好钟意咖啡店嘅环境 今日嚟到Cupping Room 佢哋嘅装修系用咗北欧风 简约舒适座位宽敞 灯光明亮👍🏻-嘢食方面,我哋叫咗 法式红酒烩牛面扁意粉,牛面较淋而且入味,面头仲有带有焦香嘅芝士,味道好有层次。意粉亦都煮得岩岩,口感弹牙。-另外叫咗北欧式三文治 佢可以自选两款口味,我拣咗牛油果带子,同埋红虾,牛油果加咗柠檬 酸酸地好开胃 而且佢配带子好夹,上面仲有三文鱼子,摆碟好精致💯,另外红虾都配咗沙律酱 同埋日本萝卜仔 越食越开胃啊😛 两款都好好食呀。-甜品方面,我哋叫咗杂莓pancake,摆碟精致,衬咗啲好靓嘅食用花👍🏻非常打卡able呀、甜品上有士多啤梨蓝莓同埋红莓,我哋仲加咗雪糕 冰火交融🫶🏻 pancake口感外层脆内里松软😍 -嘢饮方面,我哋叫咗焙茶latte 味道尚算浓厚,焙茶味好香 仲有个靓靓拉花 令我今日既心情都大好呀😛,另一杯叫咗椰香抹茶鲜奶咖啡嘅咖啡味浓郁,抹茶同椰香嘅比例岩岩好,饮落几有风味👍🏻-