2023-08-21
今次👧🏻同妈妈👩🏻有野做,千里迢迢来到屯门!做完野就去咗👧🏻同事(屯门地胆)力推嘅秋香,食Fusion 居酒屋🏮!👧🏻👩🏻都叫咗Chill住食套餐,套餐有齐前菜沙律🥗、面鼓汤、主食同饮品!🌟真.牛舌芯煲仔饭创新口味煲仔饭绝对系秋香嘅必点菜,其他口味e.g. 玉子蟹肉蟹膏蟹柳大混战煲仔饭、韩式泡菜豚腩肉煲仔饭其实都好吸引,不过👧🏻就叫咗牛舌芯煲仔饭!牛舌芯切成细粒,部份非常之软腍,另一部份就较为有咬口。配上洋葱粒🧅、青葱同烧汁,再捞埋生蛋黄,充满日式风味!另外值得一提,成个煲底都充满饭焦,好容易就起到饭焦层👍🏻。🌟青咖喱青口蟹肉手工意粉如果系重口味人士,就一定要试吓呢个青咖喱青口蟹肉意粉!青咖喱嘅辛辣+香料味道非常浓郁,啖啖都系蟹肉!青口就有3只,入口鲜甜又大只!至于手工意粉粗度就同上海粗面差唔多,口感都几得意!🌟炸鸡翼跟餐可以加配小食,炸鸡翼一客有6件单骨鸡翼,沾满炸粉再炸嘅鸡翼份外香脆,调味非常简单,少量胡椒味,配泰式辣酱亦十分适合!🌟海苔鱿鱼天妇罗鱿鱼天妇罗嘅炸衣厚薄适中,充满紫菜碎,鱿鱼🦑都算几厚肉又弹牙,配上蛋黄酱感觉上就唔会觉得热气!🌟秋香特饮//碳酸水👩🏻就+$15,叫咗秋
🌟真.牛舌芯煲仔饭
🌟青咖喱青口蟹肉手工意粉
🌟炸鸡翼
🌟海苔鱿鱼天妇罗
🌟秋香特饮//碳酸水
👩🏻就+$15,叫咗秋香特饮- 葡萄乳酸梳打,几清新又唔会太甜!