2022-03-06
来到屯门揾个老友。佢知我钟意食居酒屋,介绍话呢间小店有特色,仲好好食。小店座落于红桥,呢个区都几老旧,特别显得呢间居酒屋好唔同!四周围装饰好有日本风。间舖头真系一眼睇哂咁细间。真系似日本的居酒屋呀有日本生啤饮呀!午市餐牌去到1730,岩哂而家无晚市时去食,仲有好多好好味的小食呀,全部都想食!我地两个嗌左「留白炒饭」同「烧鸟定食」,都系$88每个定食都有味噌汤同前菜。味噌汤唔止系用味噌开水咁简单,入面仲有煲到好淋嘅洋葱,甜味出哂来!烧鸟定食可以拣三款串烧。我地拣咗猪颈肉 (左)、火鸡肾(中)、鸡肉(右)呢度串烧真系必食!每种肉都好入味,烧到又脆又香,食到唔停口。配埋个白饭,日本米又香又软仲QQ。好饱好满足呀。「留白炒饭」好有惊喜!睇佢个名真系估唔到系乜。唔通系无料嘅。其实系用日本米炒,饭粒粒粒分明,而不失饭嘅弹牙质感。用黑椒来调味分外香!里面仲有好多蚬肉。好爽呀!今次食餐真系好满足! 今次揸车来就唔好饮酒啦,下次有机会,有晚市时,要过来饮生啤先得!
小店座落于红桥,呢个区都几老旧,特别显得呢间居酒屋好唔同!
四周围装饰好有日本风。
间舖头真系一眼睇哂咁细间。真系似日本的居酒屋呀
有日本生啤饮呀!
我地两个嗌左「留白炒饭」同「烧鸟定食」,都系$88
味噌汤及前菜
烧鸟定食
留白炒饭
其实系用日本米炒,饭粒粒粒分明,而不失饭嘅弹牙质感。
用黑椒来调味分外香!里面仲有好多蚬肉。好爽呀!