2012-04-12
小南国... 每次经过,都见到一大班人在等位... 终于有日放假(是平日来的),见无人等,同妈咪入左去~今次是第二次帮衬啦~睇下个水准o唔ok~妈妈点了薏米水,我就点了雪梨水~好饮过妈咪煲果d,妈妈也赞同~哈哈餐前菜-山珍云耳~卖相好靓!超喜欢这个~爽口好味!唯一不满是我不食辣,这个有少少wasabi的味呢~但其实只系少许~酸酸辣辣又几醒胃!煎饺子一贯水准!外皮脆!内里都是半肥瘦猪肉!葱油伴面上次又系点这个~虽然食落有点似豉油抄面,但唔知点解总系被相片吸引,都要点~类似拉面的口感外婆红烧肉唔好误会左同上海婆婆有关呀,嘻!但唔知同婆婆有乜关系,看似好肥腻,我一个人都食左2/3,妈妈话惊肥... 我自己就唔多觉~有少少醋香,又有点东坡肉的影子~鹅定鸭?(唔记得名)我都唔知小南国有呢味-好"临"呀~d汁又好味甜品-桂花糕好可爱既甜品!应该放左些少酒~好香!好满意既一餐~
今次是第二次帮衬啦~睇下个水准o唔ok~ 妈妈点了薏米水,我就点了雪梨水~好饮过妈咪煲果d,妈妈也赞同~哈哈
餐前菜-山珍云耳~ 卖相好靓!超喜欢这个~爽口好味!
煎饺子 一贯水准!外皮脆!内里都是半肥瘦猪肉!
葱油伴面 上次又系点这个~虽然食落有点似豉油抄面,但唔知点解总系被相片吸引,都要点~
类似拉面的口感
外婆红烧肉 唔好误会左同上海婆婆有关呀,嘻!但唔知同婆婆有乜关系,
有少少醋香,又有点东坡肉的影子~
鹅定鸭?(唔记得名) 我都唔知小南国有呢味-好"临"呀~d汁又好味
甜品-桂花糕 好可爱既 甜品!应该放左些少酒~好香!
好满意既一餐~