2018-03-10
屯门有间装修好特别嘅餐厅,室内外都有好多绿色植物,好似个花园咁☺️仲有好多打卡位😚环境好靓🤗-炸炸谛!番薯仔🍟($88)Cheesy Fries (Sweet Potato )🥔 非一般嘅薯条,其实系炸蕃薯条🍟上面仲有芝士,香草同埋杏仁,薯条食落甜甜的,好有蕃薯嘅味道,而且好有口感!超钟意依个薯条😍食唔停口,记得一定要趁热食🤤-南瓜妈妈🎃带仔去食饭($158)Pumpkin Scallop Barley Risotto睇个餐名系完全唔知食咩😂材料有带子,南瓜,蘑菇,洋葱,薏米,意大利饭粒粒分明,而好有口感😎而且意大利饭 同 芝士一齐煮,食每一啖饭果阵有芝士拉丝嘅效果🧀刺激食欲🤤🤤仲有蒜蓉条放系饭上面😍-我个牛皮包系边度($238)Beef Wellington👍🏻制作方法同传统有d唔同,其实系酥皮包住安格斯牛柳🐮再配埋蜜糖芥末忌廉汁,牛柳好juicy☺️同鲜嫩, 食埋d酥皮真系好饱,不过,食到最后先觉得d酱汁比较咸😅-Rose Latte 🌹🍵(no coffee)($38)卖相睇落真系好靓,饮落有淡淡嘅玫瑰花香气, 奶味比较重,几钟意依杯玫瑰饮品,重点系连餐具(匙羹)都系樱花🌸样🤤-Ly
炸炸谛!番薯仔🍟($88)
南瓜妈妈🎃带仔去食饭($158)
我个牛皮包系边度($238)
Beef Wellington👍🏻
Rose Latte 🌹🍵(no coffee)($38)
Lychee Fizz🍹 ($68)
饮第一啖充满惊喜,愈饮愈唔错🤤 有淡淡嘅荔枝味配搭比较容易入口☺️对依杯Lychee Fizz另眼相看😃
依间餐厅消费偏贵,但胜在食物味道同环境都唔错,令人忙里偷闲,与朋友相聚的好地方☺️