2021-04-13
2081 浏览
今日放假同男友去左屯门一间好抵睇既旧式戏院睇戏,睇完之后顺便系附近食埋dinner先返归~见到呢间餐厅座位唔多但未够7点已经差唔多full晒😯 装修简约明亮决定试下(系戏院黑左两粒钟想去返间光猛舒服既餐厅😂)一坐低店员就递上一杯热水俾我地浸洗餐具,卫生唔错👍我呢个咁贪心既人中意试唔同款式既野,见到个combo特式拼盘乜都有二话不说就叫左😁另外仲加左两杯凤梨冰消消暑解解渴😎拼盘一黎到就好吸睛!超大份种类又多😍 猪肋骨份量唔少,平时食开嘅猪肋骨通常都系单纯用bbq酱,但系呢度仲加埋苹果肉桂,食落酸酸may may开胃啲无咁腻,原来都几夹😯👍猪肋骨肉质够淋完全唔韧,好味!😋牛肋骨面头烧到微微焦好香口,里面粉红色嫰滑juicy🤤南瓜薯饼外层炸得好香脆,南瓜味浓郁兼好甜😙龙虾我哋叫咗走芝士, 有大大只嘅龙虾身同埋一只箝,个箝厨房已经预先压开左,好轻易一搣开就食得,超细心🤗 龙虾肉非常弹牙,仲有啲虾膏,超正!🤤🤤🤤薯蓉质地好creamy幼滑👍 面头配搭唔同种类既菇整成既汁,味道好夹👏伴碟仲有焗过但唔会太干身,甜得黎带啲牛油香既🌽, 香脆又甜嘅地瓜条,原个好香入口即溶既炸蒜头😋唯一美中不足既就系可能
一坐低店员就递上一杯热水俾我地浸洗餐具,卫生唔错👍
另外仲加左两杯凤梨冰消消暑解解渴😎
Combo特色拼盘
Combo特色拼盘
拼盘一黎到就好吸睛!超大份种类又多😍
猪肋骨肉质够淋完全唔韧,好味!😋
牛肋骨面头烧到微微焦好香口,里面粉红色嫰滑juicy🤤
南瓜薯饼
南瓜薯饼外层炸得好香脆,南瓜味浓郁兼好甜😙
龙虾肉非常弹牙,仲有啲虾膏,超正!🤤🤤🤤
唯一美中不足既就系可能因为啲🍟铺左系最底层吸左啲肉类既油,所以变得淋左啲同油腻左啲啲,如果可以执一执个摆位应该会更perfect😆
凤梨冰大大杯,成杯饮品都有四五旧🍍果肉,好足料👍👍饮落清新,有啲汽似梳打,都几夹~
呢个combo set真系强烈推荐要试!!
好少餐厅既拼盘咁多款式而绝大部分都做到咁高水准👏👏👏👏