2024-02-27 58 浏览
今日同家人再次去咗屯门嘅花月宫打边炉,因为佢嘅汤底同食材都好新鲜好味道👅今次我地拣咗芫荽皮蛋嘅汤底,个汤底好香浓,有芫荽嘅清香同皮蛋嘅咸香,一啖汤就令人食指大动😘我地叫咗流心芝士墨鱼丸,爽口鲜虾云吞,皇帝菜,手切顶级安格斯牛小排同蜂巢豆腐等等嘅食材。个流心芝士墨鱼丸系我地嘅最爱,一咬落去就有芝士流出嚟,同墨鱼丸嘅弹牙口感好搭配。鲜虾云吞就有好多虾肉,唔会有芡粉嘅感觉,皮薄馅足,好好味🤤皇帝菜就好鲜嫩,好适合打边炉。手切顶级安格斯牛小排就好肥美,肉质好嫩滑,唔使煮太耐就可以食,好有咬口😋😋😋蜂巢豆腐好软滑,吸收咗汤底嘅味道,好入味。我地食咗好饱好满足,个服务态度都好好,上菜快,唔会等得太耐。呢间餐厅系我地嘅打边炉首选,下次仲会再嚟嘅👍