2024-01-29
约左老友食晚餐又想食印度美食,上网揾资料系屯门置乐附近有呢间王子厨房主打中东菜同西式野,价钱都唔贵,就一于黎试试。6点半左右到餐厅都坐左7成人,2个人起初安排我地坐2人位,比较细d,但侍应都好好有张4人枱有人埋单都安排返我地转枱,服务唔错,坐底睇下餐牌老友话唔太肚饿,就先叫个个印度2人餐先,唔够再加。肝菌蘑菇汤,餐包落单后先黎个餐汤同餐包,肝菌蘑菇汤主要系胡椒味,无乜菇味比较一般,餐包系蒜蓉多士新鲜烘起好香脆。春卷头盘要个春卷,春卷似系公仔点心果d,无乜特别胜在新鲜炸香脆可口,跟左个泰式辣酱同绿色既青柠酱。印度烤鸡烤鸡铁板上黎到已经出晒烟,鸡都唔会太干香料都入味。咖哩羊,烤饼咖哩羊要加15蚊,咖哩汁好浓厚,不过味道比较淡d,羊肉有4粒无膻味,仲有2粒薯仔,食咖哩都当然要配烤饼,烤饼比较腍身烤耐少少会好d。热咖啡餐饮我要热咖啡,热咖啡有d惊喜有d奶泡,似Cappuccino,老友要热奶茶都有另于一般餐厅既出品,有d惊喜。tiramisu最后甜品黎个tiramisu,咖啡味几浓,少少酒味,用黎结尾。总结黎讲呢个2人餐几抵食,出品都唔错当然有d野可以再好d,最紧要免加一,所以算几抵食,值得推
肝菌蘑菇汤,餐包
肝菌蘑菇汤,餐包
春卷
春卷
印度烤鸡
烤鸡铁板上黎到已经出晒烟,鸡都唔会太干香料都入味。
印度烤鸡
咖哩羊,烤饼
咖哩羊,烤饼
热咖啡
热咖啡
tiramisu
tiramisu
总结黎讲呢个2人餐几抵食,出品都唔错当然有d野可以再好d,最紧要免加一,所以算几抵食,值得推荐。