2023-07-21 430 浏览
❤️屯门揾食记,身为大西北既我,虽然d人成日讲大西北都系美食既沙漠,但其实只系好多好食既店,唔系集中同一个位置,只要用心d去揾,一样揾到好野食架☀今次呢间「王子厨房」的确唔系位于市中心地带,但其实呢个area除左呢间铺,都有好多唔同既小店架啦~而「王子厨房」系主打fushion既菜式,简单黎讲姐系几样菜式mix埋系同一个menu 到今次黎到,我就同 食左个二人餐( $238),咁就包左2个餐汤,+1个小食+2个主食+2个甜品+2杯饮品▶餐汤方面,今次我地就拣左蘑菇汤,跟汤会送2块蒜蓉包。餐汤就真系好普通啦,唔系我认知中比较稠身个中,直头系比较水个只。但味道黎讲,又唔系无味既,只系就真系水左d,反而蒜蓉包就脆口好食啦ʕ◉ᴥ◉ʔ▶小食方面,我地就拣左鱿鱼圈,黎到既时候,望到就觉得应该系普普通通咁,点知食落有惊喜!个炸粉唔会太厚,食落真系啖啖肉架٩(^ᴗ^)۶▶主食我地就拣左咖喱鸡同咖喱牛,每份有大约4-5块既鸡/牛,份量都算大,唔系鸡粒/牛粒黎架~个咖喱就真系好好食,唔系辣既! 咖喱既味都比较浓郁。本身个餐就包nann bread/rice,由于我想食Chennai Roti,咁就加左$10

▶主食我地就拣左咖喱鸡同咖喱牛,每份有大约4-5块既鸡/牛,份量都算大,唔系鸡粒/牛粒黎架~个咖喱就真系好好食,唔系辣既! 咖喱既味都比较浓郁。本身个餐就包nann bread/rice,由于我想食Chennai Roti,咁就加左$10要左份Chennai Roti。Chennai Roti系比较甜既,我自己就觉得食食下会容易觉得太腻,唔系讲Chennai Roti唔好食,只系我觉得如果配nann bread应该会重好✌️
甜品就系tiramisu♥‿♥呢个tiramisu 几好,觉得都系惊喜之作

🌟 设有10% 服务费
📍 店名:王子厨房