2021-06-14 233 浏览
屯门井财街不嬲都出名多嘢食,原来喺角落开咗间台湾嘢,位置有少少隐蔽,我哋揾咗一段时间先揾到🤣🤣餐厅唔算好大,装修几靓,偏向文青风,整体都坐得好舒服~🥢琥珀合桃我哋一坐低店员就送上前菜 呢个合桃真系好好食 好香但又唔会太甜 亦都唔痴牙😋🥢木玥招牌红烧牛肉面 $92第一次嚟食一定要试吓佢嘅招牌菜😆汤底比平时出面食到嘅清淡,但饮到好清甜嘅萝卜味🥕🥕配料方面有一串炸豆卜、牛𦟌、牛筋、牛肚、白萝卜同红萝卜炸豆卜好有惊喜!炸得好脆好干,浸汤食一流😍牛𦟌好入味,而面质比较幼身🍜🥢战斧盐酥鸡扒 $82呢个鸡扒真系好大块!块鸡扒大到可以3个人share都够食🤣🤣外皮好酥脆,仲加咗啲紫菜粉好惹味🤤另外配咗个有少少柠檬味嘅酸汁,咁就冇咁腻喇🍋🥢基隆甜不辣 $42小食方面我哋叫咗个甜不辣,食到入面有好多鱼肉,口感烟韧程度啱啱好,同喺台湾夜市食到嘅系一样㗎!!再加埋个酸酸辣辣嘅汁,真系食到停唔到口啊🤤🤤🍹白桃桂花乌龙清茶 $32朋友唔太钟意饮甜嘢,所以就叫咗呢个无糖嘅乌龙茶,饮落有淡淡嘅白桃同桂花味,非常解渴🍃🍹木玥招牌水果茶 $42呢个水果茶真系好大杯🍹有西柚、百香果、西瓜等果肉,饮落酸酸甜

餐厅唔算好大,装修几靓,偏向文青风,整体都坐得好舒服~

🥢琥珀合桃

🥢木玥招牌红烧牛肉面 $92
招牌红烧牛肉面

🥢战斧盐酥鸡扒 $82

🥢基隆甜不辣 $42

🍹白桃桂花乌龙清茶 $32

🍹木玥招牌水果茶 $42
呢个水果茶真系好大杯🍹有西柚、百香果、西瓜等果肉,饮落酸酸甜甜好清新,好抵饮啊!

整体食物质素同环境几唔错,价钱都算合理,下次再嚟试下其他嘢食先🤤🤤
2021-06-09
用餐时段