2019-06-17
今日嚟咗屯门嘅V city行街,行完梗系要揾啲好嘢食啦。新开无耐呢间餐厅,望落去光线充足,装修设计简约舒服~餐厅主打健康嘅西式定食,价钱由100到200不等,每款都有餐汤、沙律、主菜、小食同埋水果。每个set都唔同㗎,好有心思!点完餐之后仲可以去水吧,有三款唔同嘅饮品拣,非常健康又清新,包括有适合养生女士嘅「红枣桂圆杞子水」,适合热辣辣天气饮嘅「薄荷鲜橙水」同埋「鲜柠檬茶」~不论系汤、沙律、同埋水果,都系由厨师亲自制作,唔会假手于人,好欣赏佢哋为西餐定食注入健康嘅元素,好适合我哋香港人,亦都睇得出佢哋好有诚意!我哋叫咗一个「香煎挪威三文鱼柠檬牛油果汁配特色鸡翼」,三文鱼外皮香脆,肉身鲜嫩,鸡翼都非常入味。另外叫咗个「美国安格斯西冷牛扒荷兰汁配南瓜薯饼」牛扒肉质嫩滑,呈粉红色,咬落juicy。我哋八点嚟到,已经出现人龙,大家想食就要早啲到啦。好推荐大家嚟食,小店位于比较贵重嘅V city附近,希望做得着啦!
香煎挪威三文鱼柠檬牛油汁配特色炸鸡翼
美国安格斯西冷荷兰汁配南瓜薯饼