2023-07-11
老远黎到屯门就揾左啲特色既小店下,呢间系新墟村新开既咖啡店,一行斜路上黎就就会见到,门口油左绿色既招牌加埋几张露营椅同单车放喺户外位置,同周围既环境好配合。店内环境都舒服,主要摆左草草木木🌿🪵好natural既感觉,同隔离枱又唔会身贴身,都几啱黎饮杯野休息返个零两个钟💆🏻♀️餐牌上主要有All day breakfast、意粉、Croffle、蛋糕等,饮品就唔少得咖啡啦!当日已经食完晏,纯粹上嚟饮杯咖啡hea下。叫左杯ESPRESSO TONIC,天气实在太热,要返啲清爽啲既感觉。另外见到小店自称招牌新墟冻奶茶都叫左杯试下🥤用左茶餐厅外卖杯装热几得意,奶味比较重,同埋稍微甜左啲🤏见隔离枱既croffle几靓就叫埋一份,最强芝士猪柳强就系好简单既芝士猪柳加Croffle,个Croffle整得几脆,连埋荷包蛋既蛋浆都几好食。🔸最强芝士猪柳强$68🔸招牌新墟冻奶茶$28🔸ESPRESSO TONIC$42📍#新墟咖啡 (#屯门美食)屯门新墟径新墟村2台33号地舖
餐牌上主要有All day breakfast、意粉、Croffle、蛋糕等,饮品就唔少得咖啡啦!当日已经食完晏,纯粹上嚟饮杯咖啡hea下。 叫左杯ESPRESSO TONIC,天气实在太热,要返啲清爽啲既感觉。另外见到小店自称招牌新墟冻奶茶都叫左杯试下🥤用左茶餐厅外卖杯装热几得意,奶味比较重,同埋稍微甜左啲🤏
🔸最强芝士猪柳强$68
🔸招牌新墟冻奶茶$28
🔸ESPRESSO TONIC$42
📍#新墟咖啡 (#屯门美食)
屯门新墟径新墟村2台33号地舖