2019-07-09
近排去左屯门公园到参观新起既共融游乐场,陪朋友仔既小朋友们去玩完之后,觉得肚饿,去左揾下附近有咩餐厅好食,听朋友讲呢间餐厅好似系新开既,咁就打算一齐去试下啦。入到去一眼就可以望哂全场,大约可以坐到二十几人到啦,而侍应就比左一张几简单既menu我地睇,总共系有七个餐比我地选择既,我同朋友分别就拣左combo D「美国安格斯西冷(9安士)荷兰汁配南瓜薯饼」同combo G「西班牙海鲜饭配焦糖青柠鸡翼」。侍应再介绍佢地有个自助水吧比客人自己添饮既,分别有「鲜姜红枣桂圆杞子水(热)」、「薄荷鲜橙水(冷)」同「柠檬茶(冷)」,比客人自己选择,都几贴心嫁。Combo D美国安格斯西冷(9安士)荷兰汁配南瓜薯饼($218)呢个分别须有美国安格斯西冷扒去做主菜,另外配有华都夫沙律,是日餐汤系南瓜浓汤,加上香炸南瓜薯饼,同埋精选生果组成。首先个沙律好新鲜,而个南瓜浓汤都保持到南瓜果种香甜既感觉,个西冷扒煮得好嫩滑,朋友唔太中意食太生既牛,叫左七成熟,煮得刚好熟,带有少少粉红色,入口又几重牛味,不错。南瓜薯饼又炸得金黄色,入口非常香脆,又不太油腻。Combo G西班牙海鲜饭配焦糖青柠鸡翼 ($178)至于
Combo D
美国安格斯西冷(9安士)荷兰汁配南瓜薯饼($218)
Combo G
西班牙海鲜饭配焦糖青柠鸡翼 ($178)
至于我呢个西班牙海鲜饭,卖相不错,上面有好足料既海鲜,包括左有带子,青口,大虾,鱿鱼等。
同埋配答左泰国青木瓜沙律,呢个青木瓜沙律有适当既酸味,令到食指大动,是日餐汤都系南瓜浓汤,而个饭上面既海鲜系非常新鲜,入口好爽口,厨师掌控火喉得刚刚好,而个焦糖青柠鸡翼都十分出色,炸得香脆既鸡皮上加上酸甜既焦糖青柠酱,食入口味道同鸡翼好夹,有阵清新既感觉,最后用左精选生果作结。
都几适合一d唔想谂太多菜式配搭既人黎食,一个set就满意左成餐饭既营养,作为单人食堂都不失为一个好选择。