2022-11-20
#pb食在屯门 屯门日式串烧料理居酒屋🍢早前发现屯门开左间串烧居酒屋 原来佢开业已经超过一年🤪 佢邻近马会、何福堂桥底 店内唔算好大 只有5张枱 装修几日式👍🏻 佢每日提供时令新鲜食材 仲有Sake、Cocktail饮😍.食物以串烧为主 价钱$22-$48一串不等😋较特别嘅会有鸡提灯🤪 另外佢仲有酒肴、烧物、炸物等 同埋有个二人前餐👍🏻🔹Omakase 二人前($588)🔸枝豆一客 🥗用左盐腌左 咸咸地 送酒几好👍🏻🔸酒肴一客 🧆当日系腌牛蒡、蒜头 两款食完都几开胃😋🔸十二款日式串烧 🍢应该次次会唔同🤪 当日有日本青椒仔、鸡颈肉、鸡腿肉、明太子豆腐、鸡心、鸡翼、鸡肾、鹌鹑蛋、鸡皮、牛舌😋 整体调味都唔错 又唔会烧好干身👍🏻 比较深刻包括鸡颈肉、鸡腿肉、明太子豆腐、鸡皮😍🔸吉列广岛蚝两件🦪正常发挥🤪🔸赤鲷一夜干 🐟几厚肉👍🏻 鱼皮脆 肉质滑😋 不过略嫌咸左少少🥲🔸烧饭团两客 🍙有原味、明太子选择😋 口感比较干身 我就一般般🤪🔸芝士蛋糕 / 雪糕两客 🍰芝士蛋糕口感好滑😍 雪糕有几个味道选择👍🏻🔸荔枝乳酸梳打🍹🔸Sapporo 🍻啤酒、Cocktail、Mocktail、沙冰、汽水等都唔使
屯门日式串烧料理居酒屋🍢
🔹Omakase 二人前($588)
🔸枝豆一客 🥗
用左盐腌左 咸咸地 送酒几好👍🏻
🔸酒肴一客 🧆
当日系腌牛蒡、蒜头 两款食完都几开胃😋
🔸十二款日式串烧 🍢
🔸吉列广岛蚝两件🦪
正常发挥🤪
🔸赤鲷一夜干 🐟
几厚肉👍🏻 鱼皮脆 肉质滑😋 不过略嫌咸左少少🥲
🔸烧饭团两客 🍙
有原味、明太子选择😋 口感比较干身 我就一般般🤪
🔸芝士蛋糕 / 雪糕两客 🍰
芝士蛋糕口感好滑😍 雪糕有几个味道选择👍🏻
🔸荔枝乳酸梳打🍹
🔸Sapporo 🍻
啤酒、Cocktail、Mocktail、沙冰、汽水等都唔使加钱👍🏻
整体✨ 小店唔算大 装修几日式😍 食物以串烧为主 二人前omakase价钱合理👍🏻 串烧质素正常发挥 唔算惊喜🤪 不过屯门唔多日式串烧料理居酒屋 所以间唔中都想去食🤣
醉吾串 (屯门)
屯门仁爱堂街1-43号丽日阁地下15号舖