2020-07-04
想试咗好耐嘅拉面小店作为港岛人 呢间拉面店真系唔易揾呀 都几偏去到屯门转轻铁之后都要行多10分钟唔识路 睇极Google中间都有条鸿沟就系屯门公路😂但系好彩赶得切做佢最尾一台客系9点之前到 10点收未到9点佢就last order啦但之后一直都keep住好多人想帮衬 间舖头唔算大但坐满晒人所以都排咗一阵队佢哋有四款汤底嘅拉面🍜/沾面 鱼介/黑油/辛肉味噌/海老 鱼介沾面就食得多 虾汤少见啲🦐就最吸引我 所以同朋友都叫咗目测最多人叫嘅汤底海老 海老豚骨沾面$88劲香~虾油味~呀而且食到一半又唔会觉得好咸好油腻个面系冇得拣软硬度但煮得唔淋好爽口 挂到汤 叉烧厚薄适中冇肥膏 蛋系偏流心既 不过美中不足既系冷气同埋风扇比较劲 所以个汤好快已经冻咗希望可以改善下侧边原来有支果醋 但系食晒先发现 入边有啲水果似系自家制 照烧口味鸡件$25(原味/黑胡椒)原本睇到出面张图 想叫黑胡椒但已经卖晒 原味都好食 食落唔怕油腻似系焗过呢度有多款日本饮品,桃汁啊苹果汁可乐之类信州苹果汁$20呢度嘅墙身系好可爱❣️系好有童真嘅粉笔画 门口几有日式小店风格而且佢个请人post写员工有日语进修津贴 唔知系咪日本人开咖
海老豚骨沾面$88
侧边原来有支果醋 但系食晒先发现 入边有啲水果似系自家制
照烧口味鸡件$25(原味/黑胡椒)
呢度有多款日本饮品,桃汁啊苹果汁可乐之类
信州苹果汁$20
呢度嘅墙身系好可爱❣️系好有童真嘅粉笔画 门口几有日式小店风格而且佢个请人post写员工有日语进修津贴 唔知系咪日本人开咖呢