今次约左朋友去屯门食饭 发现原来建生果边依家超级多野食 !!! 🤩 行行下见到呢间餐厅有落地玻璃 几靓咁 于是就入去试下😆我地叫左两个dinner set 跟餐会有是日头盘、是日餐汤、咖啡或茶 (冻饮 +$3)🍴是日头盘·巴马火腿哈蜜瓜沙律以一大片巴马火腿同哈蜜瓜作为头盘 诚意十足👌🏻爽脆香甜嘅哈蜜瓜同巴马火腿就系不败嘅组合🍴黑糖面包面包外脆内熟 仲有劲香嘅黑糖味 趁热食真系好好味! 🥰 餐汤未上已经忍唔住食左半个🫣🍴是日餐汤·牛肝菌忌廉汤虽然睇落好似无乜特别 但系饮落去好香浓好creamy 入面仲有好多牛肝菌同蘑菇碎 有惊喜!❤️🍴 新鲜海胆蟹肉意粉 ($248)意粉上面放左两大片海胆 好肥美🤤 蟹肉份量都唔少 每啖都食到丝丝蟹肉🫶🏻意粉酱汁味道调得好好 有微微酒香 意粉亦好挂汁☺️🍴即刨黑松露带子宽带面 ($198)即刨黑松露片畀得好大方 一上菜已经好香黑松露味!!🫶🏻宽带面具口感 仲有少少蛋香 而且每条都沾有黑松露同芝士🧀食落去啖啖都充满黑松露嘅香味 但又唔会过浓☺️另外仲有两大粒带子 轻微煎香 好鲜嫩🥰🍴朱古力心太软 (+$30)心太软即叫即焗 朱古力味香浓 出面脆脆地 入面嘅朱古力
行行下见到呢间餐厅有落地玻璃 几靓咁 于是就入去试下😆

🍴是日餐汤·牛肝菌忌廉汤
虽然睇落好似无乜特别 但系饮落去好香浓好creamy
入面仲有好多牛肝菌同蘑菇碎 有惊喜!❤️
牛肝菌忌廉汤

🍴 新鲜海胆蟹肉意粉 ($248)
意粉上面放左两大片海胆 好肥美🤤
蟹肉份量都唔少 每啖都食到丝丝蟹肉🫶🏻
意粉酱汁味道调得好好 有微微酒香 意粉亦好挂汁☺️

新鲜海胆蟹肉意粉

🍴即刨黑松露带子宽带面 ($198)
即刨黑松露片畀得好大方 一上菜已经好香黑松露味!!🫶🏻
宽带面具口感 仲有少少蛋香 而且每条都沾有黑松露同芝士🧀
食落去啖啖都充满黑松露嘅香味 但又唔会过浓☺️
另外仲有两大粒带子 轻微煎香 好鲜嫩🥰
即刨黑松露带子宽带面

🍴朱古力心太软 (+$30)
心太软即叫即焗 朱古力味香浓
出面脆脆地 入面嘅朱古力酱流心效果一流👌🏻
暖暖嘅心太软就系要配云尼拿雪糕😋
朱古力心太软

🍴芝士奶盖四季春配水蜜桃 (+$22)
估唔到西餐厅都有呢款饮品叫🤣
仲要系好饮嘅!😳
我几中意佢个芝士奶盖 四季春配埋水蜜桃亦都好清甜 唔错👍🏻
芝士奶盖四季春配水蜜桃

我同朋友都好满意呢一餐 食物高质之余 餐厅环境都几靓 服务亦好好
诚心同大家推荐呢间西餐厅❤️

头盘