2023-05-07
( ͡° ͜ʖ ͡°) 烧虾虾 [ @seafoodhaha ]——香港嘢——❝ 屯门烧虾虾 流水大虾 任饮任食 包你食到笑哈哈 ❞✿ 任饮任食3小时 坐低店员会送上鳝串同三文鱼刺身旁边就系鱼缸游水大头虾任你夹 又玩得又食得 都几过瘾首先要拎冰桶放冰同水 冻一冻d虾咁烧果阵就唔会乱咁跳啦~新鲜既大头虾肉质鲜美弹牙 虾头仲有小小膏真系可以食到回本!自助区分为五个区海鲜肉食/小食前菜/饮品/ 酱料区/甜点区任食海鲜有生蚝 螺 蚬 沙白 黄花鱼 多春鱼等自己烧过好几种 觉得大蚬烧系最好味根本唔使落牛油或者蒜之类既调味就咁烧到开口 再烧多一阵 就即刻食得劲鲜味!起码要拎三转黎烧!另外忽发奇想想就地取材拎个锡纸兜 装满沙白同清酒整返个清酒煮沙白呢款清酒较淡建议再加小小岩盐烧完岀黎好香 个个都食到舔舔脷~沙白吸哂清酒既酒香 完全系居酒居既质素!小食前菜有醉虾醉花螺等另外有炸春卷岀前一丁营多捞面等重有虾饺烧卖叉烧包等 好夸张!串烧有丸类 波波肠 冬菇 茄子肉类试咗牛仔骨 鸡软骨 鸡皮 鸡翼全部都好好食 加埋枱上嘅调味粉酱料区亦都唔少得酱油 生油 麻油 生蒜 味蒜 葱花 芫荽等我哋重自制咗个辣椒蒜蓉酱黎烧生
——香港嘢——
❝ 屯门烧虾虾 流水大虾
任饮任食 包你食到笑哈哈 ❞
✿ 任饮任食3小时
坐低店员会送上鳝串同三文鱼刺身
旁边就系鱼缸游水大头虾任你夹
又玩得又食得 都几过瘾
首先要拎冰桶放冰同水 冻一冻d虾
咁烧果阵就唔会乱咁跳啦~
新鲜既大头虾肉质鲜美弹牙 虾头仲有小小膏
真系可以食到回本!
自助区分为五个区
海鲜肉食/小食前菜/饮品/ 酱料区/甜点区
任食海鲜有生蚝 螺 蚬 沙白 黄花鱼 多春鱼等
自己烧过好几种 觉得大蚬烧系最好味
根本唔使落牛油或者蒜之类既调味
就咁烧到开口 再烧多一阵 就即刻食得
劲鲜味!起码要拎三转黎烧!
另外忽发奇想想就地取材
拎个锡纸兜 装满沙白同清酒
整返个清酒煮沙白
呢款清酒较淡建议再加小小岩盐
烧完岀黎好香 个个都食到舔舔脷~
沙白吸哂清酒既酒香 完全系居酒居既质素!
小食前菜有醉虾醉花螺等
另外有炸春卷岀前一丁营多捞面等
重有虾饺烧卖叉烧包等 好夸张!
串烧有丸类 波波肠 冬菇 茄子
肉类试咗牛仔骨 鸡软骨 鸡皮 鸡翼
全部都好好食 加埋枱上嘅调味粉
酱料区亦都唔少得
酱油 生油 麻油 生蒜 味蒜 葱花 芫荽等
我哋重自制咗个辣椒蒜蓉酱黎烧生蚝
同埋点虾都好鬼正!
重有不得不赞串烧必搽嘅蜜糖 好香好惹味!
重点嚟啦~就系生啤任饮!
自由斟1664/Asahi/Suntory/Hoegaarden
另外重有仲有清酒同枝装果味啤酒
贴心地雪柜有唔同size 既冰杯比我地用🤩
酒鬼表示好开心啊!
╰☆* 推介指数:🌕🌕🌕🌕🌖
🤤跟我揾食~请follow: @when_she_bites
✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿