2022-09-21 422 浏览
食咗不下十次嘅秋香 ,次次都食完又想再食,每次去食都好有惊喜记得订枱 记得订枱 记得订枱(重要既事情要讲三次🤭),我哋早咗少少到,被安排咗坐靠窗既位置,饮住YEBISU生啤食个头盘先头盘: 威士忌烧蚝 + 黄金粟米沙律烧至半熟依然食得出好新鲜,有少少鱼子酱喺面,食之前仲会喷啲威士忌上去增加仪式感,带一点点酒香,$108有两只食得过嘅另外个粟米沙律好特别,第一次试呢个配搭,粟米加明太子酱加沙律酱加芝士碎,原本只系打算叫个沙律食下菜咁,但估唔到有惊喜呀主菜: 盐烧白鳝煲仔饭 (招牌🤩) + 串烧sss呢个煲仔饭食咗好几次,次次都keep到咁好食👍🏻,鳝最紧要够肥够厚切,脆皮又够油香仲有弹牙口感,呢个饭亦系饱肚必备,食完肯定够饱串烧嗌咗: 鸡皮、牛粒、牛舌芯加松露墨鱼棒,鸡皮正送啤酒一流系唔错,牛舌芯够厚身又爽口,讲惊喜都系牛粒,但估唔到今次散叫系好juicy 够油香,系会想嗌多串嘅😋个墨鱼棒正常都不错甜品: cocktails + 秋香甜品 (今日系自家制cheesecake配红豆雪糕)一杯啤酒边度够😂 于是嗌咗杯”真。mojito” (真露+mint+lime+cucumber) 朋友就

主菜: 盐烧白鳝煲仔饭 (招牌🤩) + 串烧sss
甜品: cocktails + 秋香甜品 (今日系自家制cheesecake配红豆雪糕)一杯啤酒边度够😂 于是嗌咗杯”真。mojito” (真露+mint+lime+cucumber) 朋友就嗌咗杯”蜜柑酒”,Mojito微微酒味及青瓜味好清新
而蜜柑酒就比较甜,不过个蜜柑味几得意,好少地方有得饮可以一试
最惊喜真系呢个看似平平无奇嘅甜品,谂过个芝士蛋糕唔太甜口感好特别,有少少厚pancake嘅感觉,加埋个红豆雪糕简单 但好好食呀!下次去食埋黄金海岸果间分店先🤪见环境仲chill~
PS. 依家食二人餐or四人餐 like fb/ig 送鲍鱼呀