2024-06-26 2056 浏览
朋友话带我嚟呢间餐厅庆祝生日,话系手工意粉,住屯门既我地当然要嚟试一试啦!!当时我地系walk in,室内已经冇晒位,职员建议我地坐室外,当晚天气都有26度,幸好有微风,唔算太热,职员仲开埋把遮俾我地同点蚊香,好贴心🩷🩷我地叫左个set dinner一齐share,头盘系一个酸酸甜甜既蕃茄仔,好开胃,个人觉得吾错,口感好酸甜。加上佢地既酸种面包配橄榄油都唔错。另外主菜系龙虾手工意粉,意粉包满龙虾汁,非常入味,不过意粉口感麻麻,整体味道系唔错,但手工意粉有啲太厚皮,龙虾肉好爽口,但份量有啲少。甜品系提子啫喱饼,一个字:好甜😂。外观摆设好靓,但味道麻麻。所以我地另外叫了tiramisu,呢个Tiramisu好特别,系要自己攞手指饼去点,另外仲有一杯咖啡自己倒落去,食法好新鲜,手指饼都好松化,Tiramisu味道好浓郁。整体嚟讲,食物质素平平,但够新奇,可以吸引人,当晚坐外面虽然有啲热,但发现影相非常吾错,环境几好,如果天气吾热,大家可以选择坐外面。呢间餐厅价钱比较贵,我地两个人只叫了一个set dinner,埋单6xx,但我地都觉得佢地食物质素同份量唔值呢个价🤣。