2021-12-20
今日去到屯门红桥𠮶边揾嘢食,见到一间居酒屋既餐厅散发著好香嘅串烧吸引之下,就决定去食佢🤤一入去就feel到一种好地道既居酒屋style,黄黄既灯加上一排排嘅酒,感觉上都几舒服同fd倾下计😚 好耐无饮波子汽水!真系好似日本居酒屋~~当夜有啲寒凉,所以叫番个乌冬暖吓胃先,个乌冬汤非常之清,有蔬菜既甜味,有屋企感觉🤣炸猪排炸得好脆,又够大块,绝对系抵食之选😘另一个主食就叫咗牛肉饭,牛肉洋葱份量够,牛肉比坊间𠮶啲嚟得厚身,感觉实在好多😜味道就比较咸啲,非常好送饭😂小食就叫咗炸物拼盘,分别有墨鱼咀 鱼手指同埋炸鸡,墨鱼咀就第一次食,感觉几过瘾,不过入面就好似冇乜味咁😗炸鸡就非常出色,炸得好脆之余入面仲非常juice😙鱼手指就比较似鱼蛋,𡁻𡁻吓啲鱼味会慢慢渗出嚟,都几令人回味😚嚟度点可以唔叫烧物,我哋都食肉类食到够晒所以就决定嗌海鲜食😍蛏子皇名不虚传,烧到啱啱好,有啲蒜茸牛油辣椒吊味下,蛏子既鲜甜味更加容易食到出嚟,令人难忘🤩烧仓鱼就够晒多肉,鱼油亦都足够,再自己加啲海盐上面,值回票价🥰呢间餐厅仲有好多嘢想试,希望可以下次再同老死来聚聚😳😳
好耐无饮波子汽水!真系好似日本居酒屋~~
当夜有啲寒凉,所以叫番个乌冬暖吓胃先,个乌冬汤非常之清,有蔬菜既甜味,有屋企感觉🤣炸猪排炸得好脆,又够大块,绝对系抵食之选😘 另一个主食就叫咗牛肉饭,牛肉洋葱份量够,牛肉比坊间𠮶啲嚟得厚身,感觉实在好多😜味道就比较咸啲,非常好送饭😂
呢间餐厅仲有好多嘢想试,希望可以下次再同老死来聚聚😳😳