2022-05-16
位于屯门离地铁站约10分钟左右的路程(其实比较近何福堂轻铁站✨),门口都未入就见到2位店员超热情🤣 平日2点几到仲可以包埋场😳同埋坐得几舒服!店员超友善🫶🏻食物同饮品嘅定价比其他𝙘𝙖𝙛𝙚平~私心钟意店门嘅位置有2个抱抱嘅公仔好可爱⁽ ¨̮⁾♡⁽¨̮ ⁾ 店门有台湾𝙘𝙖𝙛𝙚嘅影子♡.① 奶油黑🧡 ($42)// 店家用上带微微酒香嘅咖啡豆,所以第一啖饮落好似有啲酒香咁😳加埋果香几特别✨表面嘅奶泡几绵滑,有啲似饮紧奶油啤酒咁但系饮落几正,而且唔会好苦,反而果香比较主导♥︎ 虽然叫「奶油黑」但无任何奶嘅成份㗎!🤩唔多𝙘𝙖𝙛𝙚可以饮到𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠🖤推荐饮开斋啡但又想有啲新意嘅大家试吓🤞🏼//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘② 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚🍵 ($42)// 渐层美美哒🍵♥︎ 影咗大概5分钟相都仲保持到唔会𝘽𝙡𝙚𝙣𝙙到好快几好😆 牛奶味会重啲,而抹茶𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚会以茶同埋牛奶嘅甜为主,所以抹茶唔会浓到苦(同时未必可以满足到浓茶控👼🏻),但小编觉得都可以!//𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑③ 海盐焦糖香蕉挞🍌 ($48)// 焦糖布满成个挞但系都唔会好甜,几钟意🧡中间嘅忌廉口感好轻盈唔会成到
① 奶油黑🧡 ($42)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
奶油黑
② 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚🍵 ($42)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
Iced Matcha Latte
Iced matcha latte
③ 海盐焦糖香蕉挞🍌 ($48)
// 焦糖布满成个挞但系都唔会好甜,几钟意🧡中间嘅忌廉口感好轻盈唔会成到好腻🫶🏻同时都有唔少香蕉切成厚片喺中间仍唔会过腍🍌!但系焦糖带苦而且都几浓,如果可以减返啲苦涩会好啲(((毕竟未必个个都接受到(。・・。)
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌕🌘
海盐焦糖香蕉挞
④ 士多啤梨乳酪蛋糕🍓 ($48)
// 以乳酪蛋糕取代芝士蛋糕心理上好似会健康啲咁🧚🏼♀️而蛋糕都唔会好甜,不过质感就偏溶身 所以会带啲腻感🙈如果再硬身少少会好食啲~//
𝙁𝙤𝙤𝙙:🌕🌕🌕🌕🌗🌑
士多啤梨乳酪蛋糕
☁️pal. (屯门)
屯门达仁坊1-29号远东发展屯门中心大厦地下L号舖
🍮#aiiifoodie