2015-08-23 1707 浏览
朋友介绍同埋见openrice评分都唔错,于是特登入去蓝地试下,果度比较难泊车,停车场都full晒,要泊系街边,我地一行4人,一共叫左4个Main Courses跟餐只需另$40蚊,包埋沙律、餐包、餐汤同一杯餐饮。 蟹肉茄干意大利饭($148)意大利饭软硬度刚好,有稍微嚼劲,唔会食到痴牙。饭粒吸收左浓郁的蕃茄医汁,蕃茄医汁味道浓郁,十分惹味,酸酸甜甜好开胃。香草白汁海鲜阔条面 海鲜有虾、带子、青口,虾都几大只,好爽身,带子同青口都几新鲜,不会带有腥味,再加上香浓既白汁,味道非常不错。牛油柠汁煎焗雕鱼柳 ($158)鱼柳肉质嫩滑,配以柠檬汁除左冇咁腥之外,鱼肉的鲜味更特出,味道更鲜甜杏仁紫苏烧焗加拿大猪胺扒 ($158)再来一道猪的菜式,猪胺扒面层铺满脆脆的食材,原来就是烤香了的杏仁和紫苏叶,这样的配搭,不仅口感独特,还充满了新鲜感!再咬一啖猪胺肉,肉质紧密细致、弹性充沛、肉汁鲜美,不用点任何酱汁也非常美味!

蟹肉茄干意大利饭($148)

香草白汁海鲜阔条面

牛油柠汁煎焗雕鱼柳 ($158)

杏仁紫苏烧焗加拿大猪胺扒 ($158)
杏仁紫苏烧焗加拿大猪胺扒
牛油柠汁煎焗雕鱼柳