2023-04-17 53 浏览
泓系一间系屯门新开嘅日本餐厅,佢地最主要系想以一个亲民嘅价钱提供日式铁板烧,我地𠮶日就点咗日本帆立贝牛柳二人套餐~🙂头盘系✅茶碗蒸,食落口滑捋捋而且好重蛋香味~面头嘅蟹籽、同埋入面蟹肉,令到成个茶碗蒸都好有鲜味~😇我地拣咗✅蚝作为当日嘅铁板烧海鲜,蚝嘅外层煎得好香脆,而入面仲系滑捋捋的~ 蚝腌我好美味,但相对亦都有少少盖过咗蚝嘅鲜味~ 烟肉炒得好干身,令呢到菜更加有口感~😛✅帆立贝煎得唔错,配埋白酒sauce 一齐上,香气十足~😋✅牛柳粒入口软腍多汁;旁边嘅蒜片有炒香过,好似粒粒脆片咁,我地好钟意佢嘅蒜片~🥰✅炒饭加入咗啲红萝卜粒同大蒜, 炒得非常干身而且饭粒分明~🥳 ✅面豉汤入面有昆布同豆腐,清甜可口,感觉几refreshing~😌

✅帆立贝煎得唔错,配埋白酒sauce 一齐上,香气十足~😋