2024-11-08
餐厅主打食日式拉面🍜,可以自己选择拉面嘅软硬度,面条幼身带有浓厚小麦味🌾!特别推介佢哋嘅酱油蟹汤🦀,汤底鲜甜好好味💛!另外,仲有小食🥟、日式刨冰🍧、芭菲🍨等等选择。室外日式枫叶庭园场景好靓😍!着住和服喺度打卡🍁,感觉好似置身喺日本咁🥰。室内亦有打卡位,天花同墙身用咗好多色彩斑斓嘅日式纸伞做装饰💕,散发著浓厚嘅日本氛围🇯🇵。🍜淡酱油鸭汤拉面汤底系浓厚咸香嘅酱油味带有鸭香味,咸度适中。鸭肉有惊喜🦆!粉嫩色入口好柔软嫩滑!🍜酱油蟹汤拉面虽然都系用咗酱油做汤底,但系两款拉面嘅味道系完全唔一样㗎!呢款汤底蟹味浓郁🦀,捞埋蟹膏同蟹肉食,令拉面带嚟鲜甜嘅蟹味😍,真系会忍唔住饮咗好多汤🥣!配上两片炙烧嘅日式叉烧🐷,肥瘦均匀又有油香,食完好满足🥰!🫔牛肉可乐饼口感外脆内脆,入面系免治牛肉碎🥩同薯蓉🥔混合,馅料丰富饱满,食完一件都已经好饱😆。🥟鸡皮饺子薄脆嘅鸡皮包住丰富嘅鸡肉馅料🍗,咬落去酥脆多汁💦。🍨 栗子Tiramisu芭菲上层雪糕系香浓嘅Tiramisu口味☕️,仲有白玉、黄豆粉蕨饼、栗子、饼干同粟米片。层与层之间夹住忌廉、栗子蓉、粟米片同可可脆米,成个口感好丰富✨。🍡抹茶黑糖蕨饼可以拣抹茶同黄豆粉味
🍜淡酱油鸭汤拉面
🍜酱油蟹汤拉面
🫔牛肉可乐饼
🥟鸡皮饺子
薄脆嘅鸡皮包住丰富嘅鸡肉馅料🍗,咬落去酥脆多汁💦。
🍨 栗子Tiramisu芭菲
🍡抹茶黑糖蕨饼
可以拣抹茶同黄豆粉味各一半,蕨饼烟靭Q弹,抹茶味好浓郁💚,黄豆粉清甜配上黑糖浆食,味道甜而不腻💛。
🍵抹茶鲜奶雪糕
浓郁嘅奶香🥛中和抹茶嘅微苦味,加咗一球抹茶雪糕🍨,令抹茶味更加浓郁。
🍵山政小山园抹茶
用上小山园抹茶粉泡制而成,无落鲜奶同糖,所以抹茶味超级浓带微苦嘅味道。
📍花华和食屋 (屯门)
屯门良德街8号珀御地下G06号舖