2020-04-11
今日同朋友仔黎到屯门揾食,突然好想食咖哩,要食正宗既咖哩,唔一定出旺角既,黎到屯门一样都有印度咖哩🤩入到餐厅坐定定,就有南亚裔靓仔侍应为我地递上前菜❤️前菜系一份炸鸡粒,入口够香口,有两只味道既酱汁选择,个人比较钟意左手边青绿色呢款,略带酸+青草味,清新得黎又无草腥味,中和左炸物既油腻感3/5。❤️随后奉上原味咖哩角,咖哩角入面主要材料系薯仔🥔+咖哩,外脆内软,口感一流4/5。❤️终于到主角咖哩出场,我地叫左咖哩鱼&咖喱鸡各一份,咖哩味唔算好辣,相信唔食得太辣既朋友都食到讲到食咖哩,我最爱配烤饼食法,今次我拣左烤麦饼Tandoori Roti , 一碟有4块,份量岩岩好食哂一份咖喱咖哩 4/5。烤麦饼 3/5。❤️朋友仔就拣左牛油烤饼BUTTER NANN, 牛油份量好足,阵阵牛油香飘入鼻,好味到停唔到口5/5。呢晚我地两个都食到肚仔饱饱,满足地离开估唔到屯门都有正宗印度咖哩食,绝对值得推荐比身边人呀
入到餐厅坐定定,就有南亚裔靓仔侍应为我地递上前菜