2021-09-08
「醉吾串」主打日式串烧,更提供多款酒类饮品,有Sapporo/Cocktail/Mocktail😍必试「Mojito」由3款青柠汁制作,好足料,味道同出面饮开嘅好唔同,青柠味较浓但同样清新解渴💕仲有新鲜即制沙冰,试咗「芒果沙冰」加「荔枝沙冰」味道清甜。饮品选择比一般餐厅多,马上去睇睇我哋嘅二人前套餐先👇🏻厨师发辨 (二人前)◭ 枝豆一碟 「枝豆挥手区」有冇人同我哋一样喜欢食枝豆?◭ 薯仔沙律薯仔沙律上面铺满粒粒蟹籽,入面仲有微细薯仔粒粒😋◭ 十二款串烧✦ 长芋串烧 - 上面铺满明太子,下面就好爽脆嘅长芋✦ 鹿儿岛鸡腿肉配Wasabi - 鸡腿肉好弹牙🤤✦ 鹌鹑蛋 - 好滑嘅鹌鹑蛋✦ 烧鸡翼 - 烧得好香脆👍🏻✦ 烧鸡软骨 - 串烧必食😛✦ 烧鸡皮虾 - 第一试呢款串烧,用炸鸡皮包住新鲜鬼虾,好好食😋✦ 烧鸡肝 ✦ 烧白鳝 - 用咗紫苏叶调味,又几好味✦ 烧五花腩 - 用本地新鲜猪,肉质鲜嫩✦ 烧日本千両茄子配木鱼碎✦ 烧时令银杏✦ 日本绢豆腐配自家制麻辣酱 - 豆腐炸得外脆内软,好出色,配自家麻辣酱,啱晒喜欢食辣嘅朋友 ◭ 吉列广岛蚝两件 炸到脆卜卜嘅广岛蚝,食嘅时候,小心烫
厨师发辨 (二人前)
◭ 枝豆一碟
「枝豆挥手区」有冇人同我哋一样喜欢食枝豆?
◭ 薯仔沙律
薯仔沙律上面铺满粒粒蟹籽,入面仲有微细薯仔粒粒😋
◭ 十二款串烧
✦ 长芋串烧 - 上面铺满明太子,下面就好爽脆嘅长芋
✦ 鹿儿岛鸡腿肉配Wasabi - 鸡腿肉好弹牙🤤
✦ 鹌鹑蛋 - 好滑嘅鹌鹑蛋
✦ 烧鸡翼 - 烧得好香脆👍🏻
✦ 烧鸡软骨 - 串烧必食😛
✦ 烧鸡肝
✦ 烧白鳝 - 用咗紫苏叶调味,又几好味
✦ 烧五花腩 - 用本地新鲜猪,肉质鲜嫩
✦ 烧日本千両茄子配木鱼碎
✦ 烧时令银杏
◭ 吉列广岛蚝两件
炸到脆卜卜嘅广岛蚝,食嘅时候,小心烫口丫
◭ 赤雕一夜干一客
目测以为系银鳕鱼,原来是赤雕,同样鲜甜美味
◭ 烧饭团 (原味/明太子)
饭团表面烧到有饭焦,食到一粒粒香喷喷嘅饭焦 😋
◭ 芝士蛋糕/蛋糕两客
雪糕有朱古力曲奇同士多啤梨,配埋香滑芝士蛋糕,成餐饭好满足
◭ 饮品两杯(可选Sapporo/Cocktail/Mocktail/即制沙冰)
推介必试 「Mojito 」👍🏻
👇🏻👇🏻👇🏻追加
◭ 北海道马粪海胆饭团🍙推介必试,海胆好鲜甜🤤
◭ 烧日本白粟米 🌽 超级清甜多汁
「醉吾串」厨师发辨有好多时令食材,下次去又有其他菜式,加上呢到又好啱同朋友饮下酒倾下计,又可以食到日式串烧,正啊!