星期五早放约左朋友去屯门食饭,呢间位于屯门既秋香系日本餐厅,餐厅名好搞鬼,不禁令人联想起星爷套「唐伯虎点秋香」,另环境布置及食物都好有特色翻开餐牌,有套餐,我地想乜都试下,点了二人前套餐!日式渍物、大蚬味噌汤蚬肉爽弹鲜甜,味噌汤唔会过咸,作为前菜够哂暖胃牛蒡口感爽脆炸物: 唐扬鸡件 脆米芝士 波吉列炸虾三样野炸完都好干身,唔油腻仲好juicy有去家乡日本既感觉:👍威士忌烧蚝烧蚝都好大只,上枱时会喷上威士忌,即时闻到酒香串烧拼盘和牛粒、鸡肉、厚切日本黑豚、鸡髀菇、秋葵、菠萝佢地既串烧都好出色,和牛粒烧到刚刚好够juicy,日本黑豚肉好爽口盐烧白鳝煲仔饭呢排天气冻左咁多最正当然系食返个热辣辣既煲仔饭啦,推介大家试下佢地既盐烧白鳝煲仔饭,白鳝好大件而且啖啖肉,外脆内软,煲仔饭都好出色仲要有埋饭焦,果然系餐厅既招牌菜甜品是杏仁Chocolate Brownie 配雪糕, 很精致得体兼好味

翻开餐牌,有套餐,我地想乜都试下,点了二人前套餐!

日式渍物、大蚬味噌汤
蚬肉爽弹鲜甜,味噌汤唔会过咸,作为前菜够哂暖胃
牛蒡口感爽脆

炸物: 唐扬鸡件 脆米芝士 波吉列炸虾
三样野炸完都好干身,唔油腻仲好juicy
有去家乡日本既感觉:👍

威士忌烧蚝
烧蚝都好大只,上枱时会喷上威士忌,即时闻到酒香

串烧拼盘
和牛粒、鸡肉、厚切日本黑豚、鸡髀菇、秋葵、菠萝

盐烧白鳝煲仔饭

甜品