2017-11-04
小妹因为住系屯门,所以今日为住系市区既大家介绍一下呢一间开左好多年几隐世小店佢系好有时代感既旧式车仔面店,价格比平民更平民,份量都比较大份。店舖可以选择坐系舖内或舖外既几张小桌。时代感重,人情味浓系屯门小社区内有呢间冇跟住涨价既小店,学生外卖仲免收加一,平日下午都会有好多学生客,呢间小店老少咸宜今日小妹同妈妈食晏,两个人一碗三𩠌油面一碗生菜鱼肉加一𩠌,再加杯冻柠茶,加埋晒都只系需要54蚊炸因为星期六所以人比较多,我地要坐出面,不过都因为小妹既妈妈系吸烟既,所以吸烟者都可以方便自己坐系出面,其实除左呢点坐外面系而家呢个天气都几舒适既大大碗,妈妈个碗三𩠌面仲分左啲鱼蛋比我,系回忆入面既味道,生菜系剪碎既,十分细心,鱼肉都好滑,而且仲劲大碗呀,加一𩠌系劲饱,我呢度生菜鱼肉加一𩠌加埋冻柠茶都只系26蚊妈妈个碗三𩠌都只需要28蚊,都系十分大碗,系值得推介既隐世小店。