2017-05-05
住系屯门咁耐见好耐都无同屋企人一直都知道有依间餐厅但一直都未去试过最后决定今次一日假期就同屋企人去轻松一下当晚去到时间太约八点左右,喺门外见到餐厅嘅布置已经觉得好浪漫嘅感觉,想到餐厅我哋坐嘅位置系近窗边几多张四人枱。我哋每人点左一个餐,黑毛猪、西冷扒同埋猪手,头盘系鲜虾沙律同埋凯撒沙律。个鲜虾沙律嚟到系原只虾上,都几大只同埋只虾系好鲜甜😍😍👍🏽👍🏽仲有系配上嘅面包系好好味超软,食个时仲系热架个汤呢我就拣咗系蘑菇汤,佢都几浓几香蘑菇味,但对我可以有点咸左小小重头戏就系主菜啦⋯⋯个猪手来到系劲大份,我谂两个人食都食得落,猪手嘅皮脆肉好林,好味🤤可能我唔系食开西冷扒唔知点样形容,不过佢都煮得啱啱好几好味而我最钟意系个黑毛猪食落去嘅时候系好juice,咬落口啲肉汁出黎,好香好正,阵味食完仲留系口😝见到屋企人都好钟意最后上个甜品系焦糖布甸,味道唔系好甜啱啱好,卖相都唔错嘢饮其实我净系饮咗一杯橙汁,屋企人就嗌左酒饮总括嚟讲如果呢度同屋企人或者同情人来个感觉都好舒服,环境唔系话好嘈,餐厅嘅格调都唔错,屋企人都好满意呢度同埋啲嘢食,加上呢度楼下有得泊车都几方便,系冇谂到喺屯门呢到都会揾到依啲有格调又舒
住系屯门咁耐见好耐都无同屋企人
一直都知道有依间餐厅但一直都未去试过
最后决定今次一日假期就同屋企人去轻松一下
重头戏就系主菜啦⋯⋯
可能我唔系食开西冷扒唔知点样形容,不过佢都煮得啱啱好几好味
见到屋企人都好钟意
最后上个甜品系焦糖布甸,味道唔系好甜啱啱好,卖相都唔错
嘢饮其实我净系饮咗一杯橙汁,屋企人就嗌左酒饮
总括嚟讲如果呢度同屋企人或者同情人来个感觉都好舒服,环境唔系话好嘈,餐厅嘅格调都唔错,屋企人都好满意呢度同埋啲嘢食,加上呢度楼下有得泊车都几方便,系冇谂到喺屯门呢到都会揾到依啲有格调又舒服既餐厅,值得一试👍🏽