2022-07-27 70 浏览
听到聚福楼呢个名,系咪以为系茶楼食点心架呢?非也,原来系一间玩味十足文青feel嘅西餐厅,五彩缤纷嘅装修设计,主要提供all day breakfast、意粉/饭、扒类等西餐食物。有室内同埋户外位置,门口有两张枱可以带宠物一齐去食嘢,有大大座风扇对住吹,所以温度都可以接受~而且泊车都方便,旁边就有停车场🅿️猪扒都系肉,唔驶咁木独$258个名咁玩嘢,原来系第戎芥末猪胺扒😛卖相一流,有用食用花做点缀!厚切嘅猪胺扒煮得啱啱好大约八成熟,肉味浓郁,有咬口又唔会韧。配菜有沙律、豆角同埋翠玉瓜。明太子忌廉鲜虾意粉$148日式风味嘅一款意粉,鲜虾爽口弹牙~明太子忌廉酱汁好多,够晒creamy,意粉软硬适中好挂汁,份量都唔少嘅~百香果柠檬寒天冰茶$32大大杯好抵饮,寒天好有咬口,百香果柠檬味口味清爽~夏之果茶$42呢款水果茶带有苹果同埋蜜桃嘅香味,口味好Fresh,充满夏日感觉!

猪扒都系肉,唔驶咁木独$258

明太子忌廉鲜虾意粉$148

百香果柠檬寒天冰茶$32
大大杯好抵饮,寒天好有咬口,百香果柠檬味口味清爽~

夏之果茶$42