今日去屯门做野,朋友介绍附近有间饺子汤品店,听讲主打汤品,但朋友话饺子都好出色😬平时好钟意食饺子嘅我当然要去试一试☺️位置就唔系特别好揾,喺商场地下一层,要花少少时间行去。🥢粟米鲜肉饺饺子一份9只,份量同size都啱啱好,唔会唔够食或太饱。而且非常足料😋皮薄馅靓,饺子皮比出面餐厅卖嘅更加烟韧唔易烂,食得出粟米十分清甜好好味💓钟意食饺子嘅话一定唔会失望👍🏻🥢南瓜虫草花栗子桃胶贵妃骨汤平时好少喺出面饮汤,但套餐会跟埋所以都试下。个汤真系好surprise😻好浓好香南瓜味,唔会好似一般南瓜汤咁稀。食到南瓜肉、虫草花、瘦肉,而且好特别加咗桃胶!!!🤓另外好surprise系汤入面嘅栗子好大粒,feel到真系落足料煲,系比较创新嘅口味,钟意偏甜口味嘅话都好值得一试🤤👍🏻

🥢粟米鲜肉饺

🥢南瓜虫草花栗子桃胶贵妃骨汤