2023-03-13 594 浏览
最近成日都黎屯门,所以有时都会上网发掘下依边有咩黎,俾我揾到一间都比较隐秘既日式居酒屋。依间居酒屋都比较远离地铁,行左一阵先揾到。入到去装潢都几别致,好有日本既居酒屋味道,餐厅既坐位都几阔落,坐得都舒适。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹本手返·手握寿司 $380师傅发办,每日不同。九宫格入面有12件寿司,包括有北海道海胆、三文鱼、帆立贝、牡丹虾、三文鱼籽、大拖罗、八爪鱼、油甘鱼、深海池鱼、真鲷、银鳕鱼。全部刺身都好新鲜,好鲜甜,而我最钟意系大拖罗,脂肪丰富而冇筋,天然嘅鱼油脂甘香浓郁,肉质柔润嫩滑,味道相当美味可口。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹蟹皇芝士石锅饭 $128石锅上面铺满左芝士,色泽金黄,散发著奶香味,配合蟹皇既鲜甜,食落好好味,味道唔会太浓,岩岩好,有芝士既香味同埋蟹皇既鲜味。石锅既米饭又热又松软,分量都足够。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹 双色玉子棒 $58有2款玉子棒,分别系明太子虾沙律同埋鱿鱼沙律。明太子的咸香味道与虾肉的鲜甜好夹,而鱿鱼既肉质都鲜嫩。而玉子棒的口感柔软,食落都有浓郁既蛋味。 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹烧鸡软骨串 $58鸡软骨既口感韧而不柴,食落好爽脆,口感好好,好岩用黎配梅酒。

本手返·手握寿司 $380

蟹皇芝士石锅饭 $128

双色玉子棒 $58

烧鸡软骨串 $58

免治鸡软骨棒 $58
免治鸡肉好嫩滑,中间加左D鸡软骨,口感十足,配上独特的调味,令人回味无穷。

白桃乌龙茶 $48
有乌龙既清香,口感柔和清爽,白桃味道恰到好处,亦唔会太甜,几好饮。

自家制梅酒 $58
自家制梅酒,有浓郁的梅子香味,口感柔和,入口醇厚,令人在饮既时候能够感受到梅子的甜酸味道。

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

总结︰虽然入屯门系有少少远,但整体来讲,依到既价钱同质素绝对值得,而且店员既服务都好好,木系装修,几别致,环境又唔会太嘈,好适合放松一下。

❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️
  • 本手返·手握寿司