2022-12-16 262 浏览
今日约左我既大学同学食嘢聚旧,因为大家都住屯门,所以拣左间位于屯门既café试试佢☺️ 不过虽然我系屯门住左好多年,但系我系好少去屯门泳池呢边觅食。可能因为相继有新楼盘落成,呢度既食肆同配套都比以前多左好多。餐厅开12点,我大概11:55左右到,都见到有人排队等开门,都几旺场。好彩今日天气唔错,如果落雨就会狼狈d。烤大啡菇安格斯牛肉汉堡包拌薯条 ($98)面包唔系硬角角既质感,系几易咬,而且顶部有黑白芝麻,令味道多d层次同口感。中间有大啡菇、牛肉、蕃茄、芝士、酸瓜等等,佢地既湿润程度又未去到干,不过如果可以juicy d会更好。同埋个burger未去到好热,所以中间块芝士未完全热到熔就上枱。Iced Matcha Latte ($46)呢杯matcha latte🍵上枱时系有分层的,上层系抹茶,下层系牛奶,大概1:2的比例。搅均左之后甜度适中,不过我觉得我偏好多抹茶既matcha latte,我估计1:1就最岩我。

烤大啡菇安格斯牛肉汉堡包拌薯条 ($98)

Iced Matcha Latte ($46)