2023-10-31
隐藏系住宅区楼下的汉堡店,最近啱啱开店左个半月,今日专程到访品尝。餐厅汉堡食选择多,有10款俾大家拣,其中有特别的菠萝包同竹炭包组合。🍔汉堡加$16就可以有埋小食同野饮,成个set 咁就好丰富满足啦🤤。店舖的挂画、餐具、器皿都有用心挑选同配搭,睇到小店老板的用心 另外午餐时段仲有意粉食添~小店人手有限,即叫即制,大家要俾啲耐性等一等啦🫶🏽🍔经典怪兽牛堡 $68店铺推介汉堡之一,系最传统的一配搭,牛堡扒配上烟肉🥓,加埋洋葱🧅、酸瓜、蕃茄🍅、生菜🥬,令整体感觉觉清新,配埋蕃茄酱汁调味。牛肉汉堡扒每块有130g,用上牛板腱同牛腹肉混合制成,肉味浓厚,咬落去仲有好多肉汁添😋。🍔黑松露啡菇牛堡 $72汉堡包好大个🤩,包有烘过,口感松软。夹有大啡菇,多左一层口感,同时平衡番酱汁、牛肉同芝士的油腻感。黑松露汁味道刚好,淡淡黑松露香,钟意菇菌香气就一定钟意食😋。烟肉用上烟火腿,入口就更清新。🍟脆炸粗薯条食汉堡包又点少得薯条,粗薯条新鲜即叫即炸,口感实在满足🦀忌廉蟹肉薯饼即叫即炸,忌廉、蟹肉、薯仔混合得刚刚好,食落唔会太咸同滞,仲好脆同热辣辣~配埋千岛酱,绝配啊😋🥤苹果芦荟茶自家制的苹果茶底,调配甜度刚
🍔经典怪兽牛堡 $68
经典怪兽牛堡
🍔黑松露啡菇牛堡 $72
黑松露啡菇牛堡
🍟脆炸粗薯条
食汉堡包又点少得薯条,粗薯条新鲜即叫即炸,口感实在满足
🦀忌廉蟹肉薯饼
🥤苹果芦荟茶
自家制的苹果茶底,调配甜度刚好(少甜),怕甜既我都接受倒(仲有埋芦荟粒粒,增加口感。
🥤荔枝乌龙茶
店舖另一款果茶,饮落淡淡荔枝香,配上椰果粒粒,有啲似饮紧果汁,都系解左热气野既油腻之选
苹果芦荟茶|荔枝乌龙茶