一班旧同学都住喺屯门附近,想要个环境阔落啲嘅地方食下嘢聚下旧,呢间中菜馆真系唔错嘅选择。🗳️✔️见隔离嗌咗一盘圆形蒸笼物体咁样几得意,原来系”污糟龙趸蒸鸡”。我哋都好钟意食鱼同鸡,所以都嗌咗个试下。啱啱出笼热辣辣,火候啱啱好,鸡肉非常嫩滑,入面有淡淡红枣味。龙趸鱼肉都唔会好腥,有用到姜葱果皮。😌试完蒸嘅就试下炒嘅。“翡翠炒龙趸球”分量十足,满满嘅西兰花承托住丰满嘅龙趸肉。炒嘅龙趸仲更加惹味,煎香嘅皮真系非常可口。西兰花炒得啱啱好, 唔会太硬太淋,容易入口。🥰黎返碟辛辣野,就试下“川椒猪手”。最下面系辣汁,然后铺上一层青瓜,上面再放上猪手,最面层就系芫茜等等嘅配料。猪手望落去虽然白晒晒但其实已经相当入味,辣辣地嘅感觉几正。😚”川辣口水鸡”都系必选。最低层红红嘅汁相当吸引,鸡肉嘅份量都ok,淡啖肉够鲜嫩;配搭埋木耳小辣椒,几唔错。😉推介度:7.7/10
推介度:7.7/10