叁寿司冻肉专门店每星期总有几日喺元朗针灸,最近听闻屯门有一间寿司店好多人介绍,针灸完我又唔执输去咗屯门买嚟试试,你将寿司店主要以外卖为主,我拣完想食咩之后,虽然舖头细细,轮椅入唔到去,但店员主动帮我落单,佢哋好快手,等咗大约十分钟已经拎得走,呢间寿司店除咗寿司刺身拉面乌冬等,仲有鸡煲、羊腩煲、盆菜、冻肉等,仲有仲有好多日韩台代购,例如日本人气名古屋虾片、NY Cheese饼干都有,简直系一店入面包罗万有!最后拎住外卖袋去咗附近一个公园坐低,慢慢享用呢个抵食午餐,食刺身一定要新鲜食,去附近公园食就最好啦!1.汁烧猪软骨饭$50(9/10)呢个汁烧猪软骨饭个汁唔咸,个汁调得好好味,猪软骨都好入味,软骨够软,咬落「卜卜声」,猪软骨都有7旧,仲有一只溏心蛋,饭嘅份量都唔少,好好味!2.日式猪骨汤乌冬 配竹笋、紫菜、樱花虾、粟米粒、木耳丝、鸣门卷同葱$35+炸虾(2只)$15+溏心蛋$12(8/10)呢个乌冬大大碗,乌冬挂汁弹牙,配料又劲多,樱花虾令到猪骨汤底劲香,我再加两只炸虾同溏心蛋,炸虾炸得好脆,炸粉好薄,只虾鲜甜弹牙,溏心蛋劲滑劲香,咬落去仲流到心,煮得好入味!3.吉列炸蚝卷$50(7.
寿司冻肉专门店

1.汁烧猪软骨饭$50(9/10)

3.吉列炸蚝卷$50(7.5/10)
呢个吉列炸蚝卷一共有4旧,每一旧入面都有青瓜丝同炸蚝等,面上仲放咗好多蟹子同沙律酱,呢个有d似加州卷,但将炸蚝放喺入面都系第一次试,唔错!

4.牛油果三文鱼沙律(麻酱)$58(9/10)
呢碗牛油果三文鱼沙律份量非常多,牛油果估计足一旧,佢哋切片铺上,牛油果非常新鲜,三文鱼刺身切粒,仲有青瓜丝萝卜丝等,另外佢哋好细心,将麻酱分开放,比食客自己倒落去!

5.芝士玉子烧(全份)$55(9.5/10)
呢份芝士玉子烧真系好大份,全份一共有8旧芝士玉子烧,甜甜地嘅玉子烧再加埋淡淡芝士香,仲食到蛋香,食几旧已经饱死啦!

6.三文鱼寿司$32(9.5/10)
呢个三文鱼寿司一共有3旧,块三文鱼刺身好厚切,食落好新鲜,好肥美!

7.香葱吞拿鱼腩寿司$48(9/10)
呢个香葱吞拿鱼腩寿司一共有3旧,寿司有香葱食落非常香同清新,吞拿鱼腩系切粒,好好食!

2人总共价钱$355

个人口味总评分:9.64/10

@face_to_face_2134

地址:屯门青翠径9号多宝大厦上层34号舖

如果钟意我嘅分享,麻烦请follow我,仲有记得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️

#叁寿司冻肉专门店 #屯门 #屯门好去处 #相机食先 #香港美食 #屯门美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

外卖自取