2022-07-12 191 浏览
今日虽然约左朋友系番屯门食饭近近地,不过都绝对不能求求其其又一餐!! 精挑细选左呢间有靓靓打卡装修+玩味风格菜单嘅cafe试下~铺位唔算大但系无用尽每一吋空间摆位所以坐得好舒服,非常适合情侣或者朋友聚会🧡-🔹孖宝兄弟煮意粉 $158呢个系蟹肉蟹膏忌廉意粉🦀酱汁creamy,扁意粉挂汁一流每一啖都有满满酱汁唔会干争争-🔹黯然销魂牛魔王饭 $158Risotto系truffle cream sauce底饭粒粒粒分明同时都好湿润系我心目中Risotto应有嘅口感🤍牛柳口感软嫩份量亦不少整体很不错🫶🏻-🔹地心探险记 $88想试french toast but卖晒🥹所以简左呢个心太软试下有别于平时嘅心太软,上枱嘅时候已经切开左流心🍫浆就好似熔岩咁加上size比较高大望落似足火山🌋-🔹ᴀᴘᴘʟᴇ ᴏғ ᴍʏ ᴇʏᴇ $72= ᴀᴘᴘʟᴇ + ᴊᴀsᴍɪɴᴇ + ɢɪɴ比个名同卖相吸引咗~🍎🥃虽然系 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ 但感觉上好 ʀᴇғʀᴇsʜɪɴɢ打左做沙冰特别得嚟酒味又唔会太重入口系苹果+茉莉少少甜甜的小清新感觉之后先会慢慢渗出酒味➰平时对酒精一般般嘅我都几钟意呢杯➰-🔹夏の果茶 $42无失手之
🔹孖宝兄弟煮意粉 $158
呢个系蟹肉蟹膏忌廉意粉🦀
酱汁creamy,扁意粉挂汁一流
每一啖都有满满酱汁唔会干争争
整体很不错🫶🏻
🔹地心探险记 $88
想试french toast but卖晒🥹
所以简左呢个心太软试下
有别于平时嘅心太软,上枱嘅时候已经切开左
流心🍫浆就好似熔岩咁
入口系苹果+茉莉少少甜甜的小清新感觉
之后先会慢慢渗出酒味
➰平时对酒精一般般嘅我都几钟意呢杯➰
🔹夏の果茶 $42
无失手之作,大大杯抵饮又解渴~
总结:食物质素同份量都对得住价钱,同朋友渡过左一个非常愉快的晚上🥰