2018-11-07 99 浏览
屯市太多连锁餐厅,其实住左咁耐都食到厌。谂起对上系隔离食泰国野附近有间睇落几小店feel嘅日本野,就谂住同朋友试下😏餐厅向我地推介季节限定嘅menu 🤤我地叫左个季节龙虾蟹会席二人前,套餐好吸引又唔驶谂食咩,五百几连甲罗烧都有得食,又真系几抵。面头系铺满蟹肉,蒸蛋非常嫩滑,蟹肉比例多到每一啖都食到龙虾沙津劲有咬口,有沙津酱里面少少芥味提鲜,系高质又开胃嘅前菜乳龙虾已经系帮你拆左肉出黎劲贴心,肉质油甘鱼新鲜,肥美程度属中等,当然不及油甘鱼腩肥美,但都非常甘甜。蟹脚比例仲多个饭,完全唔系平时食嘅伪蟹柳😂唔需要点豉油都好甜 卷物入面加左海胆同青瓜,海胆甲罗烧 师傅系到岩岩烧好,食落起仲系暖,蟹膏味浓郁,带微微炭香味🤤海鲜蟹肉泡饭 净饮个汤已经劲鲜甜,虾系弹牙😀好饱但食得晒简单柚子雪糕系作最后,好完满。清新微酸帮口腔refresh番成个餐份量劲多,差不多每样都两客两客咁上,认真好抵加上好食 😏

蟹肉茶碗蒸

面头系铺满蟹肉,蒸蛋非常嫩滑,蟹肉比例多到每一啖都食到

牛油果龙虾沙津

油甘鱼  乳龙虾  带子
乳龙虾已经系帮你拆左肉出黎劲贴心,肉质

海胆松叶蟹卷

海胆甲罗烧

海鲜蟹肉泡饭
海鲜蟹肉泡饭 净饮个汤已经劲鲜甜,虾系弹牙😀好饱但食得晒

柚子雪糕