天气凉凉哋就系要打边炉食鸡煲!🔥最近虹桥又开咗间食鸡煲,不过就唔似对面𠮶间有得任食,反而系逐碟叫。🥢虽然单价比较贵,但食物质素、环境同服务都好好多,所以呢几晚都特别多人!其实再来一煲喺元朗开过嚟,听闻都几出名。虽然系小店,不过都几大几光猛,冷气都好足,唔怕食到一阵味!🤪而最值得赞就系服务,店员竟然会不时帮客人隔走锅面嘅油,又快手又干净,平时啲港式鸡煲店好少会咁做呢!食物方面主打一定系鸡煲🐥,亦可以就咁打边炉或者食烤鱼🐟,食材就有手切牛、猪肉片、丸类等等。比较特别嘅系,有生腌海鲜供应,老板以秘制酱料生腌广岛蚝、阿根廷红虾、三文鱼同帆立贝,我就唔多敢食,不过见现场都唔少人点㗎!🐓招牌魔鬼鸡煲 $198作为招牌,呢个鸡煲用咗秘方去整,今次叫咗唔辣,但依然好惹味!少少嘅麻,加上浓郁偏甜嘅鸡煲酱,食到唔停口!半只鸡嘅份量好多肉,锅入边仲有啲豆角同葱蒜芹,好香好入味!🥩牛魔王拼盘 (例牌) $348无肉不欢嘅我,打边炉又点可以无牛!呢度除咗手切肥牛,仲有个牛魔王拼盘,一碟有 6种牛,加埋牛丸,两个人食到超饱!当中嘅安格斯牛小排油花好丰富,厚薄适中,入口轻咬即化,而新鲜滑牛加上生鸡蛋又滑又软腍。最正

🐓招牌魔鬼鸡煲 $198

🥩牛魔王拼盘 (例牌) $348
无肉不欢嘅我,打边炉又点可以无牛!呢度除咗手切肥牛,仲有个牛魔王拼盘,一碟有 6种牛,加埋牛丸,两个人食到超饱!当中嘅安格斯牛小排油花好丰富,厚薄适中,入口轻咬即化,而新鲜滑牛加上生鸡蛋又滑又软腍。最正系牛白,睇落似肥腻,但口感爽脆,油香十足!

🫓0.03纸豆腐 $32
纸豆腐食法真系超搞笑,放喺火锅面吸晒啲精华,超级惹味!

🍍劲菠萝沙冰 $48
菠萝沙冰好大饮,甜度适中,送鸡煲一流!
2023-11-21
  • 牛魔王拼盘 (例牌)