2023-08-31
新界牛牛今日去到个连屯门人都好少去,唔系住个到都好少行嘅地方,宜间cafe 系同一间发型屋share舖用,我谂就系宜个原因先有个位置有个旧式上海理发厅櫈,都因为今日系平日啦,3-4点宜个时间Cafe又真系人唔多,坐就几好坐,不过如果冷气细返小小好d今日叫左个手冲$90,我请个咖啡师帮我拣咖啡豆,今次宜款豆比较nutty 中有阵淡淡苹果味,食物方面我叫左个炸吉列蚝配沙律$78,佢个沙律醋我自己觉得偏甜,而d蚝够大只,唔会系得旧粉玉桂苹果批配雪糕$68,宜个比较得意,佢系用青苹果同即食挞底做,唔似出面得阵肉桂味乃良窝夫$80,窝夫系Croffle,我一宜都觉得无论Waffle 定 Croffle都系点整都好食啦2款甜品都可以配1球雪糕,我地配左1个豆腐味同云尼拿味,云尼拿味系识溶,但当日唔知点解,旧豆腐味雪糕食哂都好似唔系好溶