2018-03-27 154 浏览
个日放半昼,收工就同埋同事去食野佢带左我黎呢度,话呢度既食物大份夹抵食睇睇餐牌,价钱真系好贴地啵,HKd$109已经有个二人餐,仲要好多野食咁,所以我地就决定要个二人餐share 我地都拣左饮豆浆,冻豆浆冰冰凉凉唔太甜,够晒解渴先黎系我地喺餐所拣既山城牛肉面加肥肠,叫左小辣面条煮得刚好不糊口,而汤底则香麻不太辣当中既牛肉用上腩位部份,腍而不嚡!而肥肠更值一赞,处理得干净,没有令人叫怕的脂肪,入味不韧而另一款主食就拣左配上清汤既鲜肉抄手一碗有六大粒,每一粒都非常饱满小食方面就要左口水鸡翼同尖椒皮蛋我地见到只系加HKd$4就可以转做黄金皮蛋,咁就转黎试下先两款小食既调味都几好,最近湿气咁重,食返啲辣辣地既凉拌小食就特别开胃最后店内既姐姐仲力推佢地既冰粉,见到只系10蚊碗,我地都叫左碗黎食,食落冰冰凉,真系解辣一流,辣气全消-虽然没有惊为天人既特别菜式,但地道既风味加上实惠既价钱,已有足够既理由让人回头
个日放半昼,收工就同埋同事去食野

佢带左我黎呢度,话呢度既食物大份夹抵食

我地都拣左饮豆浆,冻豆浆冰冰凉凉唔太甜,够晒解渴

先黎系我地喺餐所拣既山城牛肉面加肥肠,叫左小辣

面条煮得刚好不糊口,而汤底则香麻不太辣

当中既牛肉用上腩位部份,腍而不嚡!

而肥肠更值一赞,处理得干净,没有令人叫怕的脂肪,入味不韧

而另一款主食就拣左配上清汤既鲜肉抄手

一碗有六大粒,每一粒都非常饱满

小食方面就要左口水鸡翼同尖椒皮蛋

我地见到只系加HKd$4就可以转做黄金皮蛋,咁就转黎试下先