2021-07-24
呢间西餐店山旮旯对于好多人来讲可能真系有啲山旮旯,因为餐厅地点系正湾仔同铜锣湾中间,两边地铁站过去都有好一段路。但系咁啱公司就一样咁隔涉,所以山旮旯反而系我一间最近嘅靓餐厅🤣。.就系因为够晒山旮旯所以我午餐间唔中都会去支持一下,贪佢旺中带静近近地有杯靓奶啡饮下。餐厅系传统木系,装修同个名一样带点玩味。.午市推荐菜式:1️⃣热香饼汉堡 💲108 ⭐️4/5呢个热香饼汉堡绝对系高卡邪恶之选:两块热香饼代替汉堡包,上面有炒蛋,馅系Impossible 午餐肉同埋烟肉,仲配埋糖浆。好岩口味但系间唔中邪恶一次就好啦🥲。.2️⃣美国安格斯西冷扒 配红酒汁 💲158 ⭐️3.6/5其实我最常叫嘅反而系牛扒,因为自己呃自己冇碳水比较健康一啲。底垫左沙律菜同埋一片大蕃茄,牛扒生熟程度一时时,有时叫medium rare 会变咗medium well。不过呢类西餐小店唔系steak house 我其实冇要求太多所以OK。.3️⃣黑松露薯条 +💲15⭐4/5幼身著条配黑松露酱,间中邪恶一次就好。.餐跟餐汤会有一小片笑哈哈薯饼,我几钟意食😁.Cappuccino +💲? ⭐️3.5/5成日都冇为意要补几多钱。呢杯奶啡水准还可以
午市推荐菜式:
1️⃣热香饼汉堡 💲108 ⭐️4/5
2️⃣美国安格斯西冷扒 配红酒汁 💲158 ⭐️3.6/5
3️⃣黑松露薯条 +💲15
⭐4/5
幼身著条配黑松露酱,间中邪恶一次就好。
餐跟餐汤会有一小片笑哈哈薯饼,我几钟意食😁
Cappuccino +💲? ⭐️3.5/5
成日都冇为意要补几多钱。呢杯奶啡水准还可以,咖啡味虽然唔系话好香不过都OK中规中矩合格,加上几大杯所以有encore。
热香饼汉堡
美国安格斯西冷扒 配红酒汁