2016-10-14 5527 浏览
呢排经常都去尖沙咀嘅柯士甸道又或者山林道食嘢,发现呢度其实都好多嘢食,中西日韩泰,甚至私房菜都会有。嚟到呢度可以逐间揾自己嘅心水。平成二十二,一听个名就知道系食日本菜嘅。日式嘅放题,高质素嘅日式放题。一去到睇到𠮶啲餐单已经放左系个台度,有7类嘅食品可以俾你拣,有刺身,有寿司,有烤物,有天妇罗,甚至乎火锅。一嚟到咁梗系食咗系啲刺身先啦,刺身都有好多种类俾你拣。特选日本大海老,油甘鱼同埋北海道带子。大海老非常大,虽然要自己剥壳,但系自己剥嘅时候仲可以食埋佢头𠮶啲膏,又甜又多。油甘鱼唔系话𠮶个自助餐都有得食,因为系属于比较贵价嘅食品,但系呢度都可以无限量供应俾你啊。另外北海道带子都几大粒,系原粒上,唔会切到一片片薄片,搞到冇乜口感咁样。原来够两个人仲会送多一板海胆,你睇吓板海胆几大,仲有埋紫菜可以俾你包埋食。呢只海胆味香浓,食落都好creamy 。食食吓主角竟然出场!呢个主角我哋系冇叫到架,原来食放题够四个人,餐厅就会送来一只龙虾刺身。系呀!你冇听错!系龙虾刺身,成只龙虾都帮你新鲜咁样剥晒啲肉,切片上,正丫,正丫!剩系呢个刺身都值回票价!跟住轮到熟食,我首推就系冲绳苦瓜炒蛋。其实我本人都几钟

跟住轮到熟食,我首推就系冲绳苦瓜炒蛋。其实我本人都几钟意食,但系咪话样样苦瓜我都食,我就比较钟意食冲绳呢种苦瓜,呢种苦瓜,苦得来系甘。同埋好肯定佢个炒蛋系即叫即炒嘅,因为食落去𠮶阵味系啱啱好唔会老,仲好热。我食左n甘多碟!
仲有就系烧物,来呢度嘅烧物,都系即叫即烧。所以等嘅时间可能会比其他多小小,但系绝对值得等,因为烧烤嘅物品一定即烧即食系最好。牛舌切成一片片嘅薄片,爽口带黑椒味,牛味重 。
各式手卷,即叫即整,包出嚟紫菜仲脆,饭仲暖,食嘅最好时机。
喺呢度食除咗食日本野之外,仲可以食埋佢个sabu sabu ,同出面打边炉一样呢度有好多款火锅配料可以拣,任食只需一个人加20蚊,抵过去大家乐食喇。
临走𠮶阵时候先至发现原来今年系呢度嘅第七周年,所以有优惠活动。包括头先所讲嘅每两个人送一板海胆,同埋每四个人会有一只龙虾刺身送,所以钟意食龙虾嘅朋友真系要把握时机快啲去食啦!我都好想再食丫。。。
  • 特大甘海老
  • 烧牛舌