2023-08-13
又到尖沙咀山林道呢面觅食,山林道真系好多野食,今日试呢间日本菜的lunch。花角切什锦丼 $88 原价其实系$138,不过每日有限定6位$88呢个优惠价,咁我就都算好彩享用到呢个优惠。丼饭的鱼生都几大份,堆到好满,食到最后我食哂d饭都仲有好多鱼生🤣食到有三文鱼,油甘鱼,吞拿鱼,鲷鱼,玉子和青瓜,仲有一款非常爽脆的贝类,但唔系好知个贝类全名😅各种鱼生都非常新鲜,食落味道细腻鲜甜,口感弹牙,连青瓜都非常爽脆,以优惠价$88黎讲性价比都几高。跟餐有 沙律,前菜,茶碗蒸同味噌汤。前菜系日式薯仔沙律,里面有红萝卜同青豆,不过食落唔系好觉萝卜同青豆的味道。茶碗蒸有好多菇,底有一只蚬。沙律同味噌汤正常发挥。荔枝豚肉卷 $35猪肉烧得有少少脆脆地,荔枝非常香甜,荔枝的甜味减轻了猪肉的油腻,又带起咗肉味,一齐食好好食😋味一番 (尖沙咀)尖沙咀山林道22-28号*上述文章只供参考及以当时价格为准
花角切什锦丼 $88
茶碗蒸有好多菇,底有一只蚬。沙律同味噌汤正常发挥。
荔枝豚肉卷 $35
味一番 (尖沙咀)
尖沙咀山林道22-28号
*上述文章只供参考及以当时价格为准