2019-06-24 429 浏览
今日下午好远咁入到元朗食饭,为嘅就系佢杯甜酒新地,做到今个月尾,希望唔好令我失望啦~士多啤梨味好淡,反而饮到白桃🍑味,都几清甜,又解喝,真系好适合依家咁热嘅天气好甜好甜,好似饮糖水,我真系麻麻,亦饮唔到果味呢个牛油汁好好味,唔会好漏,将面包沾上牛油汁配埋蚬肉一齐食真系一流,但都偏咸,要留意返一开头食酸酸地,以为系番茄酸,到差不多食完先记得原来系用咗柚子汁去煮,味道可以嘅,蕃茄味出,但系酸左少少,食唔到柚子味,感觉怪怪地,最重要系意粉煮到糊咗,意粉唔系一条条,口感好难食辣度可以,唔会好似平时日式咖喱咁甜,牛肉软身亦好好味,我好钟意食呢个饭吾似食日式咖喱 pancake 又冻亦林哂,口感就好似蛋糕淋左水一样,唔香亦唔好食,no good呢个新地应该有个甜酒酒樽倒转插喺上面,我问店员点解冇咗嘅,店员话其实都只系一个装饰😭成件事好似错晒咁,咁远入到黎为咗依个甜品都想为佢影返张靓相⋯⋯雪糕嘅甜酒味好重,加上忌廉,Oreo饼碎,加埋黑色一粒粒嘅啫喱,真系好好好好味呀希望迟啲好快再出!!对上一次食依间野已经大约十年前,味道比以前好左进步左,都算有惊喜
冻士多啤梨白桃果茶
冻菠萝荔枝鲜果茶
好甜好甜,好似饮糖水,我真系麻麻,亦饮唔到果味
牛油煮大蚬
辣蕃茄柚子汁牛柳意粉

铁板咖喱牛肉饭
吾似食日式咖喱
朱古力hotcake
朱古力甜酒新地

希望迟啲好快再出!!
铁板咖喱牛肉饭
朱古力甜酒新地