〰️〰️〰️〰️〰️〰️#中环 #oopsie中环 #oopsie港岛山顶浪漫义大利风情餐厅 米芝莲厨师主厨 好耐无去山顶 捻起平时行过有间义大利🇮🇹outdoor餐厅 就决定去啦12月份去到 已经充满浓厚节日气氛 布满圣诞装饰🎄🎅🏻星期五晚上去唔算多人 唔洗排队可以walkin入去 不过太冻🥶outdoor基本上无人坐🙈入座后服务员简单介绍左餐牌 仲推荐我地试下季节限定既酒🍷●Wulled Wine● (9/10)睇番先知原来叫Wulled wine 都系一个圣诞街既特别饮料 系用橙同肉桂一齐摆落红酒🍷到煮 成杯红酒暖暖地 甜甜地既果香 仲好重肉桂味 好有圣诞既意境💰88●Burrata Broccolini● (9/10)前菜Mozzarella cheese配🍅同沙律菜🥗 好signature既italian appetizer 个人超钟意依个配搭💰178●Chicken● (8/10)食饭点都需要配搭肉 我地拣左烤鸡 肉质嫩多汁 外皮酥脆 汁系用鲜番茄🍅整咖 酸酸甜甜😋💰248●Linguine sea urchin● (8/10)最后依个海胆意粉🍝 面质感好烟韧 超钟意homemade既
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
#中环 #oopsie中环 #oopsie港岛

山顶浪漫义大利风情餐厅 米芝莲厨师主厨
好耐无去山顶 捻起平时行过有间义大利🇮🇹outdoor餐厅
就决定去啦
12月份去到 已经充满浓厚节日气氛 布满圣诞装饰🎄🎅🏻
入座后服务员简单介绍左餐牌 仲推荐我地试下季节限定既酒🍷

●Wulled Wine● (9/10)
💰88

●Burrata Broccolini● (9/10)
💰178

●Chicken● (8/10)
💰248

●Linguine sea urchin● (8/10)
最后依个海胆意粉🍝 面质感好烟韧 超钟意homemade既面 本来expect会有海胆系面 但原来海胆系晒酱汁入面😢依个扣左少少分 依个价钱值得有更好选择
💰328

Overall 餐厅🍴比我地感觉好Romantic and Festive🥰🪵🎄环境同服务好好 食物整体不错👌🏽

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️
人均:$4-5xx

📍 Fiamma By Enrico Bartolini (山顶广场) (山顶)
山顶山顶道118号山顶广场地下G02号舖

#中环美食 #foodiehk #foodieig #foodblogger