讲到香港出名嘅景点,山顶一定系其中之一啦😆,趁最近天气唔错,就去坐吓新嘅缆车🚠欣赏吓无敌嘅维港景色🏙️,向来出名嘅景点餐厅必定好贵🤑,今次我地嚟到Wildfire Pizzabar就相当唔错啦,价钱合理之余食物质素都唔差,更可以欣赏到窗外嘅维港景色🤩,系性价比都几高嘅餐厅👍🏻-水牛城鸡翼🐥 - HKD 98先叫个前菜鸡翼🐥 过下口瘾,鸡翼新鲜炸起,咬落去好香脆又够热😋,又肉嫩,辣辣地好惹味🤤,酱汁有芝士酱🧀同辣酱🌶️,芝士酱唔会太浓味盖过鸡翼本身嘅味道,辣汁惹味清新,另外最欣赏就系餐厅好正宗地配上西芹做配菜,食完鸡翼拎嚟解腻真系一流呀😆-烧烤风味PIZZA(8吋)🍕 - HKD 168嚟到西式餐厅紧系唔少得叫个PIZZA🍕食下,即叫即做,饼底薄食落好香脆同热辣辣😋,连同芝士一齐食滋味可口,不过配料较少,主要都系三色椒🫑、洋葱🧅及香肠,稍为可惜🙈-美国安格斯西冷🥩 - HKD 258最后嚟返个扒🥩做个收尾,相当厚身🤤,食落唔韧之余更有少少炭味,相当香口🤩,另外牛扒上嘅网纹烧得几好睇,心思唔错😆,伴碟方面有粗身薯条🍟及豆角🫛 ,薯条粗身食落每啖都好有满足感👍🏻,最后再食豆角,清新得嚟又解油腻,
水牛城鸡翼🐥 - HKD 98
水牛城鸡翼

烧烤风味PIZZA(8吋)🍕 - HKD 168
烧烤风味pizza

美国安格斯西冷🥩 - HKD 258
最后嚟返个扒🥩做个收尾,相当厚身🤤,食落唔韧之余更有少少炭味,相当香口🤩,另外牛扒上嘅网纹烧得几好睇,心思唔错😆,伴碟方面有粗身薯条🍟及豆角🫛 ,薯条粗身食落每啖都好有满足感👍🏻,最后再食豆角,清新得嚟又解油腻,正😙
美国安格斯西冷

系山顶众多贵价餐厅嚟讲,Wildfire Pizzabar嘅性价比相当唔错👍🏻,最重点紧系窗边可以一览无遗地欣赏香港出色嘅夜景🌃,而且餐厅嘅气氛几好,俾到我地一种放松嘅感觉😊,而且值得一提嘅系员工服务态度几友善,好勤力咁帮大家添暖水,如果我地下次再去山顶游览,都会考虑再食返依间餐厅😙
2024-02-18
$288.2 (晚餐)
水牛城鸡翼
烧烤风味pizza