同朋友专程黎到位于山顶缆车附近嘅一间café — Tram View Cafe,系一间出左名,黎到要坐窗口位置打卡嘅地方,皆因窗边位置刚好会有缆车每隔大概15分钟经过一次,系呢个moment大家就记得要禁多几下快门影多几张相LABlueberry Muffin 蓝莓松饼 $25我同朋友都分别叫左小食同咖啡,就等我讲下我叫嘅松饼同埋咖啡LA估唔到佢地呢度整嘅blueberry muffin为我带黎左惊喜!muffin嘅味道好有童年回忆,我以前每朝早番学之前一定要食过妈咪整嘅blueberry muffin先得,食完整个人充满力量~蓝莓香甜又juicy,令蛋糕有蓝莓嘅位置湿润又甜丝丝,muffin面层满满嘅牛油香,入口又即化,唔会干,焗到刚刚好嘅程度。Flat White $40咖啡烘焙味较浓,但系唔会涩口,入口香滑,再配埋个小拉花,细细杯,可以慢慢同朋友坐系度闲聊一番。整个餐厅都溢满住咖啡香气,入到黎要饮杯咖啡先得~总结,Tram View Cafe除左系一个大家都会黎打卡嘅地方,仲系一个食物饮品有质素又价格相宜嘅café。记得,如果黎到呢度坐窗口位置打卡都唔好太耐,好让其他客人都有机会

Blueberry Muffin 蓝莓松饼 $25

Flat White $40

总结,Tram View Cafe除左系一个大家都会黎打卡嘅地方,仲系一个食物饮品有质素又价格相宜嘅café。记得,如果黎到呢度坐窗口位置打卡都唔好太耐,好让其他客人都有机会坐低食下野倾下计LA